U-News » Здоров'я » Вчені знайшли в сковорідках речовини, що підвищують ризик раку в 4 рази
Всі новини

Вчені знайшли в сковорідках речовини, що підвищують ризик раку в 4 рази

Дослідники виявили, що хімічні речовини, які використовуються в харчовому пакуванні та деяких кухонних приладдях, можуть у чотири рази збільшити ризик розвитку раку.

Йдеться про так звані «вічні хімікати».

Їх наявність пов’язали з гепатоцелюлярною карциномою або просто раком печінки.

Дослідження показало, що люди, які частіше зазнавали впливу цих хімікатів, мали в 4,5 раза більший ризик діагностування захворювання.

Центри контролю та профілактики захворювань попереджають, що ці хімічні речовини є всюди — від посуду з антипригарним покриттям до шампуню.

Вчені пояснили, що «вічні хімікати» впроваджуються в печінку і в результаті значно змінюють процеси в ній.

А називаються вони так, оскільки мають тривалий період напіврозпаду та здатні накопичуватися у навколишньому середовищі.


Читають Коментують
Названі найгірші чоловіки за знаком зодіаку: життя з ними буде складним
30 148
Маленький хлопчик прославився завдяки кумедній промові на весіллі мами
22 928
Що відбувається з організмом при вживанні часнику, розповіли медики
21 077
"Він не здається...": Гордон став мемом через свої гучні заяви про Путіна
20 951
Національний гімн Росії виявився краденим: чий він насправді
16 204
Названо 3 продукти, які прискорено позбавляють від жиру на животі
13 705
"Треба повний курс". Тарас Тополя оголосив збір на психіатра для Безуглої: нардепка відповіла
13 260
Водія попередили за добу: стало відомо нові подробиці загибелі зірки "Дизель Студіо" Марини Поплавської в ДТП
13 099
Популярний напій на сніданок виявився здатний поліпшити пам’ять на 70%
12 647
Окупант двічі приїздив на війну в Україну та заробив мільйони
11 824
Вчені назвали ягоди та овочі, які захищають організм від раку
10 749
Фахівці з’ясували, людям із якою групою крові не можна вживати алкоголь
9 725
Україномовний курйоз трапився з британкою в Києві: це запам'ятає не лише вона
9 388
Як за допомогою продукту з кухні впоратися з іржею: ефективний, хоча і незвичний метод
0
Ілона Гвоздьова публічно поскандалила з фанаткою: "Моя благодійність закінчилась"
0
Як правильно вибирати рибу для ухи: не кожна господиня знає
0
На плодах помідорів з’явилась вершинна гниль: план порятунку врожаю
0
Які рослини приваблюють комах і шкідників у сад: список
0
Можна помолодшати на 15 років: який сніданок здатний знизити біологічний вік
0
Секрети родючості: як зробити ґрунт ідеальним для будь-яких рослин
0
Навіщо треба напувати троянди горілкою, і як продовжити життя букету квітів
0
Підкреслила і бюст, і ніжки: 52-річна Клум вигуляла обтисле зухвале міні
0
Дві чашки популярного напою на день можуть знизити ризик небезпечних хвороб: вчені розкрили дані дослідження
0
Його важко впізнати: де зараз і як змінився Євген Капорін, який зіграв роль Льохи у "Сватах"
0
День апостолів Петра й Павла 2025: що обов'язково варто зробити у це свято
0
Кардіолог назвав 9 шкідливих звичок, які підвищують ризик інсульту
0
Сім продуктів для жінок, які посилюють відчуття щастя

Жінкам у будь-якому віці важливо приділяти увагу ...

8 речей, яких навчають японських дітей у дитинстві: вони ростуть дисципліновані і вміють себе контролювати

Японією захоплюються за її спокійну дисципліну, гарне ...

Знайомства: інтуїція, випадковість чи стратегія?

Світ змінюється, але потреба у близькому контакті між ...