Печінка – важливий орган для людини, адже саме вона виводить із організму потенційні токсини.
І хоча печінка і має вражаючу здатність до регенерації, слід піклуватися про неї, щоб не допускати скупчення в органі жиру та шкідливих сполук.
Печінка - величезна біохімічна лабораторія організму, виконує багато функцій і пов'язана з усіма органами та системами.
За ступенем важливості - своєчасне чищення печінки та жовчного міхура вкрай важливе для:
- правильного функціонування всіх систем, відновлення гомеостазу, нормалізації ваги тіла, створює передумову для того, щоб наш організм зцілив себе сам.
Існують продукти, які допомагають печінці очищатися від небажаних та руйнівних речовин. Одним із таких продуктів медики називають буряк.
До списку інших продуктів, корисних для очищення печінки та її гарної роботи, лікарі включають хрестоцвіті овочі – різні види капусти, варені яйця, часник, жирну рибу, лимон, будь-які пагони.
Крім цього, для здоров’я печінки важливо вживати достатню кількість чистої води та бути фізично активною, рухливою людиною, а також уникати зловживання алкоголем та ліками.