Піклуватися про здоров'я печінки важливо ще й тому, що від стану та функціонування органу залежить робота серця.
Особливо важливо підтримати здоров'я печінки під час прийому різних препаратів. Найпоширенішою проблемою є надмірне накопичення в ній жиру, розвиток жирової хвороби як наслідки переїдання, малорухливості, зловживання рафінованими вуглеводами, цукром.
Якщо немає протипоказань, індивідуальної непереносимості, то до раціону потрібно включити хрестоцвіті овочі: від капусти до всіх видів зелені – руколи, шпинату тощо.
Також для печінки корисно вживати курячі яйця. Цей продукт є джерелом білка та холіну – обидві речовини сприятливо впливають на процеси контролю рівня холестерину в крові.
Ще один продукт, що допомагає печінці активніше звільнятися від токсинів та жирів – буряк. Буряк знижує запалення, покращує виведення жовчі.
Є помічниками для печінки лимони. Їх вживання теж бореться із запаленням і перешкоджає збільшенню жирових клітин у печінковій тканині.