Багато людей звикли снідати кашею, тому що вона надає енергії, позитивно діє на травлення та імунну систему.
Але вживати лише одну кашу вкрай не бажано. Про це повідомила лікар-дієтолог вищої категорії Олена Чедія.
Фахівець зазначила, що натуральна каша дуже поживна та підходить для ранкового прийому їжі. Але складається вона з “повільних” вуглеводів, а сніданок має бути правильно збалансованим, у ньому мають бути ще білки та жири, тому кашу необхідно доповнювати іншими продуктами.
Наприклад, білок можна знайти в яйцях, сирі, м’ясі, а клітковину – в овочах та фруктах. Не забувайте, що перший прийом їжі має бути щільним, адже саме він заряджає нас енергією на весь день. Крім каші, на сніданок робіть собі легкий салат, бутерброди чи м’ясну страву. Також лікар-дієтолог радить робити каші на молоці, тоді поживні речовини краще засвоюватимуться в організмі.