Відключення електроенергії через російські обстріли стають все тривалішими і все більше українців задаються питанням: що ж буде за таких умов з холодильником і продуктами у ньому? Наскільки довго він може утримувати холод?
Як довго холодильник здатний тримати низьку температуру?
Цей період різний для холодильної та морозильної камери. Однак рано чи пізно обидві секції все ж нагріються до кімнатної температури – це невідворотно.
За даними Управління з продовольства і медикаментів США (FDA), холодильна камера здатна підтримувати температуру на безпечному для продуктів рівні близько чотирьох годин. Морозилка здатна підтримувати продукти у замороженому стані до 48 годин. Важливий нюанс – ці показники актуальні для щільно закритого холодильника.
Як зберегти холод у холодильнику якнайдовше?
Насамперед намагайтесь не відкривати дверцята без нагальної потреби. Про медитації на розкладені всередині продукти в дусі "а що б мені таке зараз з’їсти" доведеться забути.
Перевірте стан ущільнювача на дверцятах холодильника. Постарайтесь відрегулювати або за потреби замінити його.
Запасіться пакетами для заморожування – вони можуть частково замінити собою холодильник.
Не ставте у відключений холодильник страви у теплому або гарячому стані. Вони значно пришвидшать нагрів повітря всередині пристрою. Тому спершу дайте їм охолонути до кімнатної температури.
Якщо є така змога, придбайте сухий лід або купіть чи заморозьте у пляшках лід звичайний. За розрахунками FDA, 20 кг льоду здатні підтримувати необхідний холод у морозилці об’ємом 500 л впродовж двох діб. Тобто просто завантажте все вільне місце у морозилці пляшками з водою – це допоможе вам виграти трошки часу. За необхідності, їх можна буде класти у холодильну камеру для довшого підтримання холоду там. Ще краще, якщо у пляшках буде солена вода, вона розморожується повільніше.
Використовуйте пристрій захисту від перенапруги, радить сайт Mr. Electric. У момент включення електроенергії може статись стрибок напруги, який може завдати вашому холодильнику серйозної шкоди.
Холодильну камеру заповнюйте не надто щільно, залишаючи вільними вентиляційні отвори. Морозилку натомість набийте під зав’язку – як не продуктами, так водою. Це допоможе підтримати необхідну температуру і зробить холодильник більш енергоощадним.