Куркума є однією з тих спецій, що допомагають печінці самоочищатися.
Печінка є найважливішим органом тіла. Він виконує безліч функцій: виводить токсини з крові, метаболізує алкоголь, перетворює лактат енергію, активує ферменти.
Крім того, вона регулює вміст жирів, білків і вуглеводів в крові, виробляє і виділяє жовч, а також зберігає необхідні вітаміни, мінерали і глікоген. Якщо печінка перестане нормально функціонувати, функції тіла порушаться аж до зупинки.
Щоб зберегти печінка здорової, важливо правильно, збалансовано харчуватися. Деякі спеції підтримують унікальну функцію печінки, яка полягає у самоочищенні.
За даними Journal of Pharmacy and Bioalied Sciences, екстракт коріандру містить велику кількість антиоксидантних сполук, які захищають печінку від ушкоджуючої дії чотирихлористого вуглецю, звичайного промислового хімікату і відомого канцерогену.
Кмин
Ця гостра і злегка гіркувата спеція допомагає травній системи, покращує роботу печінки і сприяє засвоєнню інших продуктів. Кмин містить вітаміни, мінерали і залізо, а також володіє антиоксидантними, антисептичні, протигрибковими і протизапальними властивостями.
Куркума
Спеція допомагає печінці боротися з ушкодженнями, регенерує здорові клітини печінки, стимулює вироблення жовчі.
Шафран
Це найдорожча спеція в світі. Володіє антивіковими, протизапальними і антиоксидантними властивостями. Настій шафрану збільшує ферменти печінки і допомагає в процесі детоксикації. Поряд з куркумою володіє антиканцерогенними властивостями.