Англійські медики, які представляють організацію Hello Heart, повідомили, що впоратися з підвищеним тиском та гіпертонією допоможе сніданок на основі яєчні-бовкання, до якої необхідно додати шпинат.
У цьому продукті міститься величезна кількість речовин, які покращують роботу серця та судин: калій, фолієву кислоту, магній.
"Їх вміст у шпинаті може звести нанівець вкрай шкідливу для людей із гіпертонією дію натрію, тобто солі", - цитує лікарів видання Express.
Вони посилаються на дослідження медиків з відділу дієтології лікарні Святого Михайла у Торонто, в якому добровольці вживали спаржу чи шпинат.
Результати 7-денного експерименту показали, що люди, які вживали шпинат, отримали більше зниження показників артеріального тиску.
Середнє зниження артеріального тиску групи, яка отримувала шпинат, становило -6,93, тоді як і групі, приймала спаржу, було -2,28.
Для зниження артеріального тиску важливо як правильне харчування, а й регулярні фізичні вправи і скорочення вживання напоїв, у яких перебуває кофеїн.