Яйця є надзвичайно популярним продуктом в українців. Вони є у багатьох наших холодильниках. Однак не всі знають, що при правильному зберіганні їх можна використовувати до одного року. Ось як це зробити.
Яйця — це недешевий, але здоровий, універсальний продукт, який може зробити будь-який сніданок або салат трішки кращими. Як повідомляє BBC Good Food, яйця довше зберігаються в холодильнику, тому не залишайте їх збоку, пише НВ.
Цілі яйця зберігаються приблизно три тижні після знесення, якщо вони зберігаються в холодильнику в коробці або окремому закритому відділенні. Яєчні білки можна зберігати до трьох тижнів у закритій ємності, а жовтки — до трьох днів, якщо їх накрити й охолодити. Але що, коли ви хочете, щоб ваші яйця зберігалися трохи довше, заощаджуючи час і гроші на їх купівлю?
Яйця можна безпечно зберігати до одного року, якщо все робити правильно. Для цього треба заморозити яйця. Незважаючи на те, що заморожені яйця можна вживати протягом року, краще їх використати протягом чотирьох місяців, щоб вони були свіжими.
Як заморозити та розморозити яйце
Для того, щоб заморозити яйце, необхідно розбити його та перемішати разом білок з жовтком. Вилийте вміст у контейнер, придатний для морозильної камери, наклейте дату, закрийте та заморозьте. Іноді у вас можуть залишатися жовтки чи білки, залежно від того, який рецепт ви використовуєте, і було б прикро викидати їх у відро для їжі без потреби. Заморожування яєчних білків є простою процедурою, коли ви виливаєте їх у контейнер, змішуєте разом перед тим, як щільно закриваєте вміст і заморожуєте. Щоб прискорити процес розморожування, заморожуйте їх у менших кількостях.
Важливо переконатися, що ваші яйця правильно розморожені перед вживанням. У будь-якому вигляді заморожені яйця необхідно повністю розморозити. Яйця ніколи не можна готувати безпосередньо замороженими. Щоб розморозити, вийміть яйце з морозильної камери та поставте його в холодильник на ніч, щоб уникнути контакту з бактеріями. Щоб отримати яйця швидше, полийте морозильну ємність холодною водою. Нарешті переконайтеся, що ви використовуєте яйця, щойно вони розморозилися.