Включення в раціон червоної квасолі може мати ряд переваг для здоров’я.
Крім того, що вона є джерелом важливого білка, продукт також здатний знижувати рівень цукру і «поганого» холестерину в крові, стверджують медики.
Традиційно ключовими джерелами білка виступають м’ясо, молочні продукти і яйця.
Серед варіантів рослинного походження фахівці виділяють квасоля.
Всього однієї порції в обсязі близько 200 грамів достатньо для отримання 30% від денної дози білка.
За рахунок однієї склянки червоної квасолі можна покрити добову потребу з боку організму в клітковині.
За допомогою останньої можна знизити вміст в організмі цукру, а також «поганого» холестерину.
Завдяки цьому продукт стане відмінним доповненням до раціону тих, у кого фіксуються підвищені рівні цукру в крові.
У червоній квасолі містяться сірка, залізо, фосфор, вітаміни С, Е, К.
Вона багата амінокислотами, які потрібні організму для коректної роботи. Дієтологи радять додавати продукт в раціон як гарнір, можна подавати його в салатах, але перед вживанням неодмінно потрібно спершу замочити.