У народі про яйця як засіб від похмілля відомо вже давно. Але тепер експерти підтвердили, що такий метод справді дієвий.
Напередодні зимових свят у CambridgeLive опублікували теорію керівника спеціалізованої компанії зі зберігання вина Elite Wine Refrigeration Каллума Дулі, як швидко позбутися похмілля.
Різноманітні алкогольні напої, у тому числі й вино, викликають похмілля, порушуючи якість сну та зневоднюючи організм. Алкоголь, власне, є токсином. Тому коли він потрапляє до організму, той починає його активно виводити. Однак є певні підходи, які допоможуть вам уникнути неприємних відчуттів з ранку після вечірки.
У тому, яким буде ваше самопочуття після вживання алкоголю, значної ролі грає шлункова кислота. Тому, за словами Дулі, дуже важливо правильно турбуватися про своє травлення. Наприклад, експерти радять не вживати солодку їжу до і після того, як ви питимете вино або інші алкогольні напої. Адже вино саме собою спричинить різке підвищення рівня цукру в крові.
Чому потрібно вживати яйця, щоб позбавитися похмілля? Все дуже просто. До їх складу входять амінокислоти, зокрема авідин, що допомагають розщеплювати ацетальдегід. Вони також містять мінерали та корисні речовини, які налагодять роботу шлунка.
Коли організм розщеплює алкоголь, починає виробляти саме таку хімічну сполуку, як ацетальдегід. Вона може шкодити здоров'ю, тому завдяки яйцям організм зможе швидше відновитись.
Як правильно споживати яйця від похмілля
Найкраще допомагають від похмілля саме сирі яйця. Їх потрібно пити натще з ранку після вечірки, коли ви відчуваєте симптоми алкогольної інтоксикації.
Також експерти кажуть, що цей продукт може допомогти взагалі не відчути похмілля, якщо випити бодай одне яйце протягом кількох годин або навіть під час бурхливої вечірки.