Ми використовуємо в побуті різноманітний посуд, який підходить для конкретних ситуацій і цілей.
А за останні роки дуже популярною стала саме силіконова.
Вона зручна для випікання різних десертів, пирогів та кексів.
Але якщо купити такий посуд поганої якості, він може серйозно вдарити по здоров’ю.
Лікар Вікторія Рева зазначила, що допустимий температурний діапазон силіконової форми дуже широкий – від -40°С до +230°С. Це практично як для заморожування продуктів, так для випікання.
“Харчові силікони високої якості очищаються від сторонніх речовин та полімеризуються на дорогих каталізаторах із платини. Платина забезпечує правильний перебіг хімічних реакцій, чистоту та якість продукту.
Тому вироби із платинового силікону вважаються абсолютно безпечними для здоров’я при правильному застосуванні”, – повідомила вона.
Силіконовий посуд не можна використовувати на відкритому вогні, залишати на гарячих конфорках плит, а також порушувати рекомендації щодо температурного режиму, як попереджає Рева.
Ще потрібно враховувати, що харчовий силікон можна легко порізати та пошкодити, тому ножі потрібно тримати якнайдалі від нього.
Як розпізнати неякісний посуд із силікону:
- Дешевий матеріал;
- Біліє дома згину;
- Немає маркування безпеки та вказівки бренду виробника;
- Має неприємний запах відразу або після декількох використання;
- Швидко втрачає пружність;
- Надає їжі сторонній запах та присмак;
- Недовговічний.