Після кулінарного буму з безліччю не найкорисніших страв, багатьом, можливо, знадобиться чищення організму від шлаків та токсинів. Допомогти цьому зможе звичайний кріп, розповів дієтолог.
Кріп усім відомий у кулінарії. Він містить багато вітамінів, бета-каротин, фолієву кислоту та інші корисні речовини. Жоден стіл не обходиться без цього продукту: супи, пюре, салати, маринади — список нескінченний, розповів експерт.
Ця зелень зможе заповнити дефіцит вітамінів та мікроелементів, благотворно впливає на серцево-судинну систему, стимулює виділення жовчі, забезпечує послаблення кишечника та зміцнює судини. А оскільки кріп і так є незамінним на кухні багатьох кулінарів, приводів для більш частого додавання його до страв стане ще більше.
Раніше дієтолог порекомендувала їсти кріп для швидше відновлення після коронавірусу і під час пандемії.