Кашу називають ідеальним сніданком. Однак при підготовці до першого прийому їжі слід пам’ятати про декілька правил, вважає лікар-дієтолог.
1. Слід віддавати перевагу варто цільнозерновим крупам, зерна яких не очищені від оболонки, заявляє експертка. Такі каші містять вітаміни і мінерали і варяться не менше 15-20 хвилин.
2. З ранку кашу рекомендується варити на молоці при відсутності його непереносимості. Молоко є джерелом кальцію і білка, а також вітаміну В2.
3. Цукор в кашу додавати не слід, попереджає ліка. Вона радить додати в страву сухофрукти або горіхи, збагативши кашу вітаміном Е і поліненасиченими жирними кислотами.
4. Вершкове масло при приготуванні каші додавати можна. Однак в невеликій кількості, і якщо немає проблем із зайвою вагою.
5. У день необхідно вживати одну-дві порції каші, вважає лікарка.
6. Каші в пакетиках готувати не варто. Такими можна користуватися лише в поїздках, зазначає лікар.
Крім того, важливо дотримуватися принципу різноманітності. Чим більше різних круп є в раціоні, тим краще.