Лікар-дієтолог розповів, як зробити сніданок збалансованим і чи можна їсти солодке під час першого прийому їжі.
За його словами, цукор є важливим джерелом енергії, яка потрібна з ранку, щоб швидше включитися в роботу. Однак не варто забувати, що цукри бувають різними, додав він.
Фахівець пояснив, що з точки зору біохімії різниці немає, але цукор з фруктів, ягід і овочів сильно відрізняється за своїм впливом на організм людини від цукру, який додає виробляти.
Разом з тим, навіть тут питання в кількості. За словами дієтолога, пара цукерок не заподіє шкоди, головне-вчасно зупинитися. При цьому лікар нагадав, що будь – які цукру, в тому числі і ті, які містяться у фруктах, – прості вуглеводи, які дадуть лише “коротку ситість”.
Для правильної роботи організму також необхідні складні вуглеводи, білки і жири. Лікар пояснив, що збалансований сніданок виглядає наступним чином: половину тарілки повинні займати овочі і фрукти, чверть – зернові, іншу чверть – м’ясні і будь-які білкові продукти.