Нутриціолог Богдана Волошинович назвала спеції, які повинні бути обов'язково в раціоні. Вони знижують ризик раку та нормалізують рівень цукру в крові.
На своїй сторінці в Instagram вона зауважила, що зараз багато людей використовує спеції для приготування різних страв. Вони можуть радувати не тільки смакові рецептори, але й приносять користь здоров'ю.
Спеції містять багато корисних мікроелементів, а також надають справі приємного аромату та смаку. Здебільшого вони мають протизапальну, антиоксидантну, противірусну та антибактеріальну дію.
П'ять спецій, які корисні для здоров'я
1. Лавровий лист є природним антисептиком з великою кількістю корисних речовин. Ця спеція допомагає покращити травлення, зняти здуття, нормалізувати сон та очистити дихальні шляхи.
Також лавровий лист має сечогінну, антибактеріальну та імунно-стимулюючу дію, виводить токсини.
2. Часник є дуже корисним та позитивно впливає на роботу кишківника, печінки. Він зміцнює імунітет, знижує рівень цукру в крові, знижує рак простати та ймовірність появи карієсу та запалення ясен.
3. Базилік покращує приплив крові до головного мозку, а також має спазмолітичну дію. Приправа є потогінним та жарознижувальним засобом, має антибактеріальну дію.
4. Орегано є заспокійливим, який позитивно впливає на організм. Спеція допомагає боротись з висипанням, відновлює структуру волосся.
5. Імбир покращує імунітет, позбавляє головного болю, допомагає нормалізувати циркуляцію крові. Також спеція покращує якість шкіри, допомагає нормалізувати роботу травної системи та хороший протинудотний настрій.