Для того, щоб насіння буряка дружно зійшло, а врожай був великим, перед посадкою його необхідно замочити і загартувати.
Як зазначає профільне видання, насіння буряків сходить легше, ніж морквяні, але їх теж корисно підготувати.
Варіантів тут безліч, але оптимальний спосіб — замочування із загартуванням.
Робити це потрібно за 2 тижні до сівби.
Покладіть насіння в емальований або скляний посуд, залийте 1/4 склянки води кімнатної температури і залиште на 1,5 доби.
Потім воду злийте і накрийте місткість вологою тканиною так, щоб вона не стикалася з насінням. 20 °С, періодично помішуючи — за цей час насіння набухне.
А після приберіть їх у холодильник на 7 — 10 днів". – радить видання.
Як зазначається, такий спосіб дозволить отримати дружні, міцні сходи, а надалі великий урожай.