Навколо апельсинового соку багато розмов: корисний він або все-таки немає. При цьому не можна заперечувати, що він багатий вітаміном С. Саме цей елемент і забезпечує щонайменше три безперечних переваги для здоров’я.
Як зазначили експерти, апельсиновий сік знижує ризик утворення тромбів. Це пов’язано з тим, що вітамін С розріджує кров, робить її менш густою.
Друга перевага напою – він покращує засвоєння кальцію. Тому їм корисно запивати продукти і добавки з кальцієм.
Ще апельсиновий сік покращує вироблення колагену. Це означає, що він уповільнює появу зморшок. І знову вся справа у вітаміні С. У цьому випадку також важливо відзначити клітковину і флавоноїди.
Крім того, експерти відзначили, що варто віддавати перевагу апельсиновому соку з м’якоттю.
Він більш корисний, так як м’якоть – це клітковина. А вона, в свою чергу, знижує рівень холестерину в крові, ризик запорів і раку кишечника.