U-News » press release » Офтальмологія в медичному центрі Oculus
Всі новини

Офтальмологія в медичному центрі Oculus

Очі служать нам все життя...

Протягом усього життя наші очі піддаються інтенсивній експлуатації, і з віком наш зір погіршується. Основною спеціалізацією медичного центру Oculus є офтальмологія та лікування захворювань зору. Досвідчені фахівці, сучасні методи діагностики та лікування, а також безпечне та сучасне діагностичне та операційне обладнання дозволяють нам дбайливо піклуватися про ваші очі.

Як ми бачимо?

Людське око — це точний апарат, який сприймає світлові імпульси, які ми бачимо, і посилає їх у мозок, де вони обробляються в зображення, яке ми насправді бачимо.

Коли ми дивимося на предмет, світло відбивається від нього і потрапляє в око. Тут він спочатку проходить через рогівку, потім через зіницю та райдужну оболонку. Діафрагма діє як затвор камери, регулюючи кількість світла, що надходить. За ним кришталева лінза, яка діє як об’єктив фотоапарата – пропускає світло та фокусує його в одному місці. В оці це місце - сітківка, яка розташована в задній частині ока.

Сітківка містить мільйони крихітних світлочутливих нервових клітин (так звані колбочки та палички), які, серед іншого, вони виявляють кольори та деталі (наприклад, рух), просто дозволяючи вам бачити. Сітківка перетворює світло в електричні імпульси, які надсилаються (через зоровий нерв) до мозку, де перетворюються на зображення.

Що таке дефекти зору?

У багатьох випадках через неправильну форму ока світло, яке повинно фокусуватися на сітківці, потрапляє не туди. Тоді мова йде про аномалію рефракції, тобто дефект зору.

Розрізняємо такі дефекти зору:

  • Короткозорість - нечіткість зору віддалених предметів. При цьому дефекті очі занадто довгі або рогівка занадто опукла. Світло фокусується перед сітківкою, і розмите зображення надсилається в мозок.
  • Далекозорість - розпливчасте бачення предметів зблизька. При цьому дефекті око занадто короткий або рогівка занадто плоска. Світло фокусується за сітківкою, і мозок отримує розмите зображення найближчих об'єктів.
  • Астигматизм - нечіткість зображення предметів. При цьому дефекті рогівка неправильно округлена, своєю формою нагадує м'яч для регбі. Це призводить до того, що око не може правильно сфокусувати світло, незважаючи на відстань до об’єктів, які спостерігаються.
  • Пресбіопія - погіршення зору близьких або віддалених об'єктів, пов'язане зі зниженням або втратою здатності ока до акомодації з віком. Дефект проявляється у віці від 40 до 50 років.

Завдяки детальному обстеженню та огляду очей, проведеному в офтальмології медичного центру Oculus, ми можемо точно діагностувати вади зору і захворювання очей та ефективно їх лікувати.

В МЦ Oculus ми пропонуємо безпечні та сучасні методи корекції зору.

Завдяки досвіду наших фахівців і передовим технологічним рішенням ми можемо виправити практично будь-який дефект зору.

Методи корекції зору, доступні в МЦ Oculus:

  • Контактні лінзи та окуляри за рецептом. Це традиційні методи корекції зору. В МЦ Oculus ми проводимо офтальмологічне обстеження для підбору контактних лінз та коригувальних окулярів. Варто пам'ятати, що сила контактних лінз не така ж, як сила лінзи в окулярах! В нашій клініці можна придбати контактні лінзи та окуляри виробництва: CooperVision, Bausch + Lomb, Ciba Vision тощо.
  • Ортокератологічні лінзи. Дефекти зору можна виправити і під час сну! Рекомендуємо ортокератологічні (ортокератологічні) лінзи. Якщо їх носити вночі, вони правильно формують рогівку ока для гарного зору вдень - без окулярів і контактних лінз.
  • Лазерна корекція зору. Дуже популярна і безпечна процедура, яка полягає у відповідному моделюванні рогівки ока лазерним променем для отримання правильного зору. У процедурах лазерної корекції зору ми використовуємо найсучасніше обладнання - ексимерний лазер WaveLight EX500 та Iridex IQ810 (США).
  • Факічні лінзи нового покоління дозволяють виправити практично будь-який дефект зору. Вони є чудовою альтернативою традиційній корекції дефектів зору за допомогою окулярів або контактних лінз, а також для тих людей, яким не підходить лазерна корекція зору.

Лікування катаракти

Нелікована катаракта неминуче призводить до втрати зору. В МЦ Oculus ми проводимо операцію з видалення катаракти, яка передбачає видалення помутнілого кришталика ока та заміну його штучним кришталиком.

Підбір відповідної потужності штучної інтраокулярної лінзи також дозволяє виправити наявний дефект зору, так що після процедури немає необхідності в додатковій корекції окулярів або лінз.

Лікування захворювань сітківки ока

Сітківка - це частина ока, яка відповідає за сприйняття зображень. Він перетворює світло в електричні імпульси, які передаються в мозок, де потім обробляються в зображення. В Oculus ми діагностуємо та лікуємо захворювання сітківки, такі як: дегенерація жовтої плями (ВМД), відшарування сітківки, діабетична ретинопатія та гіпертонічна ретинопатія.

Дитяча офтальмологія

У медичному центрі Oculus ми займаємося діагностикою, консервативним та хірургічним лікуванням захворювань очей та відновленням зору у дітей https://oculus.lviv.ua/areas/ophthalmology/pediatric-ophthalmology/. Завдяки спостереженню за розвитком ока у дітей ми можемо вчасно діагностувати аномалії та вади зору. У відділі дитячої офтальмології ми проводимо офтальмологічне обстеження, займаємося діагностикою та лікуванням дефектів зору та інших порушень зору у дітей.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Іван Попович пояснив, чому Микола Гнатюк став монахом
19 520
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
17 767
Лікарі назвали ознаки, які вкажуть на необхідність очистити печінку
17 450
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
16 870
У білих батьків народилося темношкіре немовля: як це пояснила жінка і що каже наука
16 778
Впроваджують новий дорожній знак: що він означає
15 422
6 найбільш небезпечних продуктів харчування для печінки
12 480
Син-ухилянт Софії Ротару після невдалої втечі за кордон мешкає з нею під Києвом - фото зіркового маєтку
12 266
“Ляп на сцені”: відома українська ведуча впала зі стільця під час виступу
12 212
Українці масово позбавляються автомобілів: названо причину
11 973
Чотири симптоми вказують на “непомітне” ураження організму раком
11 637
У Дубліні туристів закликали припинити “лапати бюст” популярної статуї
10 340
Популярний напій на сніданок виявився здатний поліпшити пам’ять на 70%
9 589
Експерти розповіли про корисну альтернативу продуктам, які підвищують холестерин
1
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
1
Українцям розповіли, де можна здати аналізи безкоштовно
0
В окупованому Бердянську знищили організатора катівні
0
Водіям назвали копійчану деталь в автомобілі, яка вбиває двигун
0
Чому випадає дуже багато волосся: лікарі пояснили, якого вітаміну не вистачає організму
0
Розпізнавання раку товстої кишки: симптоми, з якими слід звернутися до лікаря
0
Їжа при набряках обличчя: 5 продуктів для боротьби із зайвою рідиною
0
РФ готується до нової атаки, це може бути Харківщина – Жорін
0
Дівчина показала спосіб створення ідеальних локонів за допомогою тазика з водою
0
Відео: на Дніпрі дистанційним мінуванням знищили човен з окупантами
0
Українські воїни показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)
0
Недорогі автомобілі для новачків: названо ТОП-5 найкращих моделей
0
Як дізнатися, що біль у грудях – це точно серце: поради кардіолога, які потрібно знати кожному

Нерідко люди скаржаться на неприємні відчуття в ділянці ...

Як почистити рибу без ножа: топ дієвих методів

Чищення риби – це неприємне заняття, яке може спричинити ...

Перевірили можливості iPhone 13 у 2024 році! Все ще найкращий «яблучний» смартфон Apple

Хоча з моменту виходу iPhone 13 минуло вже кілька років, ...