Вчені засумнівалися у стовідсотково корисних якостях цього продукту.
Дієтологи часто рекомендують при відмові від цукру його дефіцит замінювати сухофруктами. Нібито це набагато корисніше.
Проте, як показали дослідження вчених, у складі сухофруктів міститься чималий відсоток цукру.
І вживати їх слід лише у дуже невеликих обсягах. Інакше зайва вага, зіпсовані зуби і погане самопочуття не забаряться.
Другий негативний момент виявився у прагненні виробників надати сухофруктам більш «продажного» вигляду, що найчастіше робиться за рахунок використання різних хімікатів.
До того ж багато людей навіть не підозрюють про те, що сухофрукти — дуже ранимий продукт, і при неправильному його зберіганні може покриватися невидимою оку небезпечною пліснявою.
Зберігати сухофрукти необхідно у прохолодному, але обов’язково сухому місці. А відкрий холодильники у наших будинках, у кожному другому зберігаються сухофрукти. Отже, цей продукт насправді виявився не таким простим, як ми припускали.