До алергії шлунково-кишкового тракту можуть призвести соя, горіхи, молоко та багато інших продуктів.
Серед захворювань шлунково-кишкового тракту, які мають алергічне походження, лікарі називають еозинофільний езофагіт, або алергічне запалення стравоходу.
Він викликає утруднене ковтання та застрявання їжі, часто імітує печію, якої насправді немає. Буває еозинофільний гастрит у шлунку або еозинофільний ентерит у кишечнику та інші.
Щоб зрозуміти, який продукт викликає таку реакцію, фахівці радять одночасно виключити шість продуктів – молоко, пшеницю, сою, яйця, горіхи, рибу та морепродукти, а потім по одному повертати їх до раціону.
Так можна перевірити, яка їжа викликає симптоми. Найімовірніше, це якась одна група продуктів. Саме її потрібно виключити, а решту п’ять їжте на здоров’я.