Він допоможе краще контролювати рівень цукру в крові.
Для цього учасники дослідження запропонували прибрати або скоротити зі звичного сніданку вуглеводи.
Дослідження за участю 120 осіб з діабетом другого типу провели канадські вчені з Університету Британської Колумбії.
Впродовж 12-ти тижнів добровольці, розділені на дві групи, харчувалися різним сніданком.
Для першої групи він включав приблизно 8 г вуглеводів, 25 г білка і 37 г жиру. Для другої групи сніданок містив близько 56 г вуглеводів, 20 г білків і 15 г жирів.
Зверніть увагу, кількість вуглеводів для другої групи була всемеро більшою. Обидва варіанти сніданку містили 450 калорій.
Усім учасникам було надано пристрій постійного вимірювання рівня глюкози.
Добровольці вимірювали свою вагу й талію на початку та наприкінці випробувань і повідомляли про відчуття ситості, рівень енергії та активності.
Зʼясувалося, що заміна сніданку з великою кількістю вуглеводів на їжу з білком і жирами може допомогти людям з діабетом другого типу краще контролювати рівень цукру в крові.
Люди, які снідали продуктами з високим вмістом білків та жирів, спостерігали значне зниження рівня цукру в крові. У деяких це зниження було майже таким самим, як після приймання ліків.
Отже, невеликі зміни в кількості вуглеводів навіть в одному прийомі їжі, а не у всій дієті, допоможуть помітно покращити самопочуття та знизити ризик ускладнень.