На думку британських кардіологів, зниженню холестерину можуть сприяти три продукти харчування.
Зокрема, продуктом, який володіє знижує холестерин ефектом, є насіння льону, а також лляна олія. Даний ефект продукту кардіологи пояснюють дією альфа-ліноленової кислоти, яка міститься в ньому, що відноситься до групи омега-3 поліненасичених жирних кислот. Потрапляючи в організм, вона сприяє скороченню концентрації в крові тригліцеридів, жирових утворень.
Іншим знижує холестерин продуктом, який назвали кардіологи, є артишоки. Дослідження, учасники якого вживали їх шість тижнів, продемонструвало зниження рівня холестерину на 18 відсотків.
Крім того, знижує холестерин дією володіє клітковина, що зв’язує його частинки і активізує їх виведення з організму з калом.
“Вживання п’яти-десяти грамів клітковини щодня дозволяє знизити в організмі рівень ліпопротеїнів-головних переносників холестерину”, – назвали кардіологи спосіб знизити концентрацію холестерину в організмі.
Для її отримання експерти рекомендують вживати в їжу яблука, бобові, незбиране зерно (особливо корисні овес, ячмінь).
До того ж фахівці вважають важливим для контролю холестерину в організмі дотримуватися в цілому здорового харчування-зокрема, відмовитися від споживання продуктів, що містять трансжири (смажені страви, випічка, напівфабрикати).