Протягом багатьох років люди використовують продукти в медичних цілях. Деякі з них відомі своєю ефективністю навіть проти серйозних захворювань.
Не став винятком і улюблений багатьма кокос. Особливою користю відрізняється кокосова олія, яка широко використовується для приготування їжі та догляду за шкірою. Серед її головних переваг – антибактеріальні та протизапальні властивості.
Завдяки вмісту в ньому лауринової, капринової і міристинової кислоти масло здатне очистити організм від» поганого ” холестерину і знизити ризик серцевих захворювань. Крім того, наявні в ньому середньоланцюгові тригліцериди показали себе в якості «палива» для здоров’я мозку. Згідно з дослідженнями, вони призвели до кращих результатів при лікуванні неврологічних проблем і захворювань головного мозку, включаючи епілепсію і хворобу Альцгеймера.
Крім цього, кокосова олія володіє протигрибковими, противірусними та антибактеріальними властивостями через вміст в ній лауринової кислоти. Вона допомагає при різних типах інфекцій і запалень. Також продукт захищає шкіру від УФ-випромінювання, покращує стан волосся і ротової порожнини.