Звична нам їжа у вигляді хліба з ковбасою, олією та сиром вважається дуже нездоровою.
Як же бути, якщо бутерброди є однією з найулюбленіших страв, особливо на сніданок? Виявляється, вихід є, причому, простий.
Як розповіла лікар-дієтолог, гастроентеролог, щоб перетворити шкідливий бутерброд на корисний, треба насамперед білий хліб замінити на чорний чи цільнозерновий.
А для збільшення корисності зверху покласти свіжих овочів замість ковбаси чи сиру. Або на ковбасу та сир.
Причому, як пояснила фахівець, щоб бутерброд реально став корисним, а не просто їжею, на умовні сто грамів самого продукту має припадати приблизно вдвічі більше клітковини, ніж решта інгредієнтів.
Тобто, якщо хліб із сиром чи ковбасою важить ті самі сто грамів, зверху овочів має бути двісті грамів. Ось і весь секрет.