Вживання фрукта з південних країн на щоденній основі допоможе поліпшити здоров’я кишечника, як показало нове дослідження американських вчених.
Вони знали про безліч корисних властивостей продукту, а його вплив на шлунково-кишкову систему досі було мало вивчено.
Фахівці з’ясували, що у людей, які їли кожен день авокадо, підвищувався рівень кишкових мікробів, що розщеплюють клітковину і виробляють метаболіти. Ці речовини підтримують здоров’я одного з найважливіших органів.
Авокадо також знижує кількість жовчних кислот і збільшує вміст корисних жирів. У дослідженні взяли участь 163 людини. Одна з груп добровольців їла авокадо замість будь-якого прийому їжі. Вчені також виявили, що у цій категорії учасників організм очищався від більшої кількості жиру.
Експерти відзначили, що фрукт містить близько 12 г клітковини – в день людині необхідно 28-34 г. Багато людей, пояснюють медики, вживають недостатню кількість речовини, яка нормалізує роботу кишечника.