Кількість холестерину в крові здебільшого залежить від дієти, якої дотримується людина. Відомо, що деякі продукти здатні підвищувати його вміст, інші, навпаки, очищають судини від шкідливої речовини.
Наприклад, велику небезпеку для здоров’я несуть деякі м’ясні продукти. Згідно з експертами, на користь не підуть хот-доги, бекон, сосиски і будь-яке перероблене м’ясо.
В ході великого дослідження за участю 614 000 чоловік, було встановлено, що 50 грам обробленого м’яса підвищує ризик серцево-судинних захворювань на 42%.
Однак деякі види м’ясних продуктів можуть бути по-справжньому поживними. До них відносяться яловичина, м’ясо ягнят, кіз, курей, качок, а також субпродукти, в тому числі нирки, печінку або серце.
Зокрема, яловича печінка, відома як природний полівітамін, містить білок, вітамін B12, вітамін A, рибофлавін, вітамін B6, селен, цинк і залізо. Незважаючи на те, що м’ясні субпродукти багаті холестерином, експерти з Департаменту харчування Франції пояснили, що це не повинно викликати занепокоєння. “Коли ви їсте продукти, багаті холестерином, ваша власна печінка, що виробляє холестерин, реагує, виробляючи його набагато менше”, – уточнили лікарі.
Проте людям, які вже страждають від підвищеного холестерину, субпродуктів варто уникати. В цьому випадку найкраще посилити дієту фруктами, овочами і зеленню.