U-News » Авто-мото » Розкрито 9 моделей седанів та універсалів, які вважаються найненадійнішими
Всі новини

Розкрито 9 моделей седанів та універсалів, які вважаються найненадійнішими

Антирейтинг найпроблемніших седанів та універсалів представницького класу склали аналітики британського видання Whatcar.com спільно зі страховою компанією MotorEasy.

Для цього вони опитали 25 тисяч власників машин у Великій Британії та попросили їх перерахувати несправності, з якими автомобілісти зіткнулися за останні два роки. До списку увійшли моделі, які популярні і в Україні.

Jaguar XE (2015 – н.ч.)

Седан Jaguar XE визнали ненадійним седаном представницького класу. Про проблеми з найдоступнішою моделлю британського бренду заявили одразу 48% учасників опитування. Найчастіше несправності виникали з гальмами (17%). Також нарікання у автомобілістів викликала надійність двигуна (13%). Серед інших проблем: збої в електроніці та дефекти вихлопної системи.

Основний плюс – 42% седанів було відремонтовано безкоштовно (за гарантією). Для інших водіїв роботи майстрів обійшлися менш ніж 750 фунтів стерлінгів (950 дол.). Забрати машину із сервісу більшість власників змогли вже за тиждень. В Україні на даний момент на вторинному ринку Jaguar XE 2015-2016 року випуску за бажання можна купити менш ніж за 18 000 доларів. Однак до списку найпопулярніших моделей на ринку старих машин цей седан не входить.

Mercedes-Benz C-Class із бензиновим мотором (2014-2021 рр.)

Також у лідерах антирейтингу седан Mercedes-Benz C-Class із бензиновим мотором. Про несправності з машиною повідомили одразу 46% власників. Найчастіша скарга – проблема з акумулятором (32%). Ще 18% респондентів розповіли про поломки, пов’язані з підвіскою німецького седана. Також проблеми виникали з двигуном, вихлопною системою та електронікою Mercedes-Benz C-Class.

За гарантією відремонтувати машину змогли лише 14% водіїв. Інші були змушені заплатити досить серйозні гроші за ремонт автомобіля. Середній чек за роботи у сервісі склали від 500 до 1000 фунтів стерлінгів (630-1200 дол.).

В Україні можна зустріти безліч оголошень про продаж Mercedes-Benz C-Class. Ціни на автомобіль сильно відрізняються в залежності від року випуску та пробігу. У середньому за машину 2011-2013 року просять від 10 до 14 тисяч доларів.

Mercedes-Benz C-Class із дизельним мотором (2014-2021 рр.)

Високо надійністю не може похвалитися седан Mercedes-Benz C-Class з дизельним двигуном. Проблеми із цією машиною виникли у 44% власників. Відвідати сервісні центри водії були змушені через збої в електроніці та некоректну роботу двигуна. У 23% випадків ремонт було здійснено безкоштовно, за гарантією. Більшість інших водіїв (40%) роботи коштували 300 — 1000 фунтів стерлінгів (380-1200 доларів). При цьому 8% автомобілістів отримали рахунок на 1500 фунтів (1900 дол.).

Mazda 6

Найпроблемнішим універсалом представницького класу за результатами дослідження став японський Mazda 6 із дизельним агрегатом. У ході опитування з’ясувалося, що 42% власників цієї моделі за останній час були змушені звернутися до сервісних центрів. Найчастіше власники цих машин стикалися з непрацюючою електронікою, проблемами з підвіскою та акумулятором, а також несправностями інформаційно-розважальної системи.

Найчастіше ці поломки дозволили експлуатувати машину, а її ремонт зайняв пару днів. Ціна за роботи становили від 100 до 500 фунтів стерлінгів (120 – 630 дол.).

Volkswagen Passat (2005-2015)

Volkswagen Passat також визнали одним із найгірших універсалів представницького класу. Близько 40% респондентів цієї моделі поскаржилися на численні проблеми з машиною. Основні нарікання водіїв пов’язані з роботою гальмівної системи та електроніки. Втім, автомобілісти також скаржилися на ненадійні, на їхню думку, акумулятори та двигуни. Також проблеми у власників виникали і з підсвічуванням салону.

Серед плюсів – швидкий ремонт Volkswagen Passat. Найчастіше роботи в сервісному центрі зайняли не більше тижня. Середній чек за ремонт – менше 500 фунтів стерлінгів. Тільки 5% респондентів заплатили за роботи понад 1000 фунтів стерлінгів (понад 1200 дол.).

Volvo V70 (2007-2016)

Універсал Volvo V70 користується високою популярністю на вторинному ринку Великобританії за свою практичність та місткий багажник. Однак із надійністю цієї шведської моделі виникли серйозні проблеми. Відразу 39% власників машини розповіли про поломки та збої, з якими вони зіткнулися за два минулі роки.

У лідерах антирейтингу — проблеми з акумуляторами та гальмами. Далі йдуть скарги на непрацюючий кондиціонер, а також неполадки з коробкою передач та двигуном. У жодному випадку гарантія на машину вже не діяла. Втім, ремонт машини не надто вдарив по кишені автомобілістів. У середньому за усунення несправностей у сервісних центрах попросили близько 300 фунтів стерлінгів – 380 доларів. Усі роботи зайняли у майстрів менше семи днів.

BMW 3-Series (2005-2012)

Ще одна німецька модель в антирейтингу надійності – седан BMW 3-Series. Йдеться про машину, яка обладнана дизельним двигуном. За останні два роки одразу 35% власників машин були змушені звернутися до сервісних центрів. Головні причини звернення до майстрів – неполадки з акумуляторами, підвіскою та гальмами. Також автомобілісти відзначили проблеми із кузовом автівки.

Найчастіше ремонт німецьких седанів зайняв у сервісних центрах менше ніж тиждень. Компанія покрила вартість робіт із гарантії у 6% випадків. Інші автомобілісти були змушені заплатити до 750 фунтів стерлінгів – 950 дол.

Mercedes-Benz C-Class (2007-2014 рр.)

Не найкращим чином справи з надійністю в універсала Mercedes-Benz C-Class з дизельним двигуном. З вимушеним ремонтом цього автомобіля за останні два роки зіткнулось 30% власників. За їхніми словами, найчастіше проблеми виникали з двигуном та підвіскою німецької машини. Набагато менше скарг було на гальма, вихлопну систему, електрику та кермо. Ремонт дизельного універсала в 30% випадків зайняв більше тижня і в середньому коштував власникам автомобіля більш ніж 500 фунтів стерлінгів – 630 дол. При цьому 8% респондентів заявили, що були змушені заплатити за роботи 1200 доларів.

Audi A4 (2015-н.ч.)

На проблеми з надійністю німецького седана Audi A4 поскаржилися одразу 22% власників цих машин. Причому надійність моделі попереднього покоління виявилася набагато вищою за нинішню генерацію. Тільки 14% власників старішого A4 розповіли про неполадки з їхнім автомобілем.

Найпоширеніша проблема Audi A4 – несправність підвіски (17%). Також у сервісні центри ці автомобілі відправлялися через збої в електроніці, паливній системі, двигуні, зчепленні та навігації. Для всіх водіїв ремонт був платним (гарантія не діяла). Причому 33% респондентів заявили, що були змушені заплатити за роботи понад 1500 фунтів стерлінгів – 1900 доларів.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Впроваджують новий дорожній знак: що він означає
40 434
У білих батьків народилося темношкіре немовля: як це пояснила жінка і що каже наука
17 883
Українці масово позбавляються автомобілів: названо причину
13 409
“Ляп на сцені”: відома українська ведуча впала зі стільця під час виступу
12 900
6 найбільш небезпечних продуктів харчування для печінки
12 874
Онкологи назвали новий незвичайний симптом раку легенів
12 798
Чому жовтіють кінчики цибулі й часнику: дієві поради
12 763
Чотири симптоми вказують на “непомітне” ураження організму раком
12 489
У російської телеведучої через ботокс потекло око
11 991
У Дубліні туристів закликали припинити “лапати бюст” популярної статуї
10 879
Популярний напій на сніданок виявився здатний поліпшити пам’ять на 70%
10 141
Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи
9 417
Три знаки Зодіаку розбагатіють найнесподіванішим чином
9 058
Експерти розповіли про корисну альтернативу продуктам, які підвищують холестерин
1
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
1
510 гривень штрафу: скільки пального водіям заборонено перевозити в авто
0
Дружина хворого Брюса Вілліса зізналася, що їм допомогло у важкий період
0
Нові правила проходження ВЛК: що змінилося для "обмежено придатних"
0
Чи правда звіробій так корисний, як прийнято вважати
0
На кордоні Естонії та росії 9 травня знову потролять путіна
0
В Україні почали штрафувати за “неправильні” номери: на кого полює поліція
0
Приголомшливий момент: літак без переднього шасі впав на злітно-посадкову смугу (відео)
0
Українка розповіла, як закрити пляшку вина без пробки: вражаючий лайфхак
0
Гола і красива: Ріта Ора у прозорому комбінезоні і без білизни прийшла на захід
0
Найдорожчий в обслуговуванні корейський автомобіль
0
Євроінтеграція під загрозою: через закон про “іноагентів” Грузія може втратити статус кандидата в члени ЄС
0
Як дізнатися, що біль у грудях – це точно серце: поради кардіолога, які потрібно знати кожному

Нерідко люди скаржаться на неприємні відчуття в ділянці ...

Як почистити рибу без ножа: топ дієвих методів

Чищення риби – це неприємне заняття, яке може спричинити ...

Перевірили можливості iPhone 13 у 2024 році! Все ще найкращий «яблучний» смартфон Apple

Хоча з моменту виходу iPhone 13 минуло вже кілька років, ...