Високий рівень холестерину призводить до серцевих захворювань, тому медики рекомендують контролювати його.
Якщо вчасно не вжити заходів, то на стінках кров'яних судин накопичиться дуже багато жирової речовини, а це обмежує кровопостачання серця і може призвести до інсульту.
Лікарі ділять холестерин на «хороший» з ліпопротеїнами високої щільності (ЛПЗЩ) та «поганий» з ліпопротеїнами низької щільності (ЛПНЩ). Перший «забирає» надлишки холестерину і повертає в печінку, знижуючи у своїй ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Другий накопичується у стінках артерій та звужує їх.
Проте не всі знають, що рівень і того, й іншого можна регулювати за допомогою деяких продуктів, повідомляє Express.
За словами медиків, для цієї мети чудово підійде червоний чай. Його вирощують на західному узбережжі Південної Африки. У проведеному дослідженні фахівці спостерігали за 40 дорослими людьми із зайвою вагою та високим ризиком виникнення серцево-судинних захворювань. Добровольці пили по 6 чашок чаю щодня протягом шести тижнів.
За цей час у них знизився рівень «поганого» холестерину, а «хорошого», навпаки, став вищим. При цьому чай жодним чином не вплинув на ситуацію у здорових людей, але він допоміг у боротьбі з високим артеріальним тиском.