Дієтологи стверджують, що вживання солодощів допомагає швидше прокинутися і включитися в роботу, так як цукор є важливим джерелом енергії. Однак, не варто забувати, що цукор буває різним.
Цукор буває доданим — той, який ми звикли купувати в магазині, та природним — той, який зустрічається в ягодах, фруктах та овочах. Ці види цукру сильно відрізняються за своїм впливом на організм людини.
Лікар-дієтолог каже:
Якщо в процесі прийому їжі ви будете їсти природний цукор, то це можна, він нешкідливий для організму при адекватних дозах, але доданий цукор не принесе користі.
Разом з тим, також важлива кількість уживаного цукру. За словами дієтолога, пара цукерок не заподіє шкоди. При цьому лікар нагадав, що будь-який цукор — прості вуглеводи, які дадуть лише «коротку ситість». Для правильної роботи організму необхідно вживати жири, білки та складні вуглеводи.