Дієтологи, що працюють в центрі харчування “Alimmenta”, розповіли про те, як слід правильно сортувати і розкладати продукти, для того щоб вони не псувалися завчасно і завжди опинялися під рукою в потрібний момент.
Перш за все, місце для зберігання повинно бути позбавлене прямого попадання сонячних променів.
Продукти необхідно тримати в закритих полицях або в холодильнику. Сортувати їх дієтологи рекомендують по групах або по датах, грунтуючись на закінчення терміну придатності. Продукт, куплений раніше за інших, слід з’їдати в першу чергу, а більш свіжі потрібно зберігати в глибині полиці. Сортують їжу також і за типом: макарони, крупи, консервація, сухі сніданки, соуси, приправи, овочі і так далі.
Кожен продукт повинен мати спеціально відведене для нього місце. Порядок на кухні дозволить господині завжди швидко знаходити необхідний їй інгредієнт, не витрачаючи даремно час на його пошук.