При вживанні алкоголю необхідно обмежити вживання як солодких, так і надмірно солоних продуктів. Про це у розмові розповіла лікар-гастроентеролог.
За словами експерта, солодке погано поєднується з алкоголем, оскільки в останньому і так багато цукру. В результаті організм отримує надлишок вуглеводів та калорій.
Гастроентеролог також порадила відмовитися від солоних продуктів, які у поєднанні з алкоголем можуть призвести до утворення каменів у нирках та набору зайвої ваги.
Нагадавши про шкоду вживання алкоголю, дієтолог зазначила, що до подібних напоїв найкраще підходять легкі закуски.
«З алкоголем добре поєднуються білково-жирові продукти, а також крохмаль, що містять. Наприклад, картопляне пюре чи вінегрет. Відмінно підходить сир із невеликою кількістю фруктів», – розповіла фахівець.