Важливо не допустити хронічного запалення.
Запалення – це природна реакція імунної системи на подразники. Воно може бути гострим або хронічним.
Друга форма запалення небезпечніша, адже саме вона приносить чимало шкоди організму. Про всі небезпеки та способи боротьби читайте далі у нашому матеріалі.
Хронічне запалення може бути тривалим. Воно часто непокоїть протягом багатьох років і нещадно впливає на організм. Гостре запалення зазвичай точково вражає певні частини тіла, а хронічне негативно впливає на весь організм. Цей процес повільний і немає чітких симптомів.
Зазвичай найбільш поширеними ознаками хронічного запалення є:
- постійна втома;
- апатія;
- надлишкова вага;
- зміна емоційного тла;
- зниження життєвого тонусу
- погіршення якості шкіри.
Після цього симптоми починають виявлятися у певних органах. Найшвидше з'являються шкірні запальні захворювання (дерматит, псоріаз), слизові (гастрит, коліт) та захворювання суглобів (артрит).
Як боротися із запаленням
Цей процес можна зупинити завдяки деяким продуктам, які слід включити до раціону. До таких «рятівників» від запалення відносять:
- куркуму;
- буряк;
- дику рибу;
- малину;
- грейпфрут;
- листову зелень
- зелений чай, матчі, туласі;
- ферментовані овочі;
- часник;
- гриби шиїтаке.
Однак лише цих продуктів буде мало, варто комплексно підійти до лікування та змінити раціон, виключивши шкідливу їжу.