Для людей з діабетом сніданок — це найважливіший прийом їжі за день, тому типові круасани з кавою та вершками або млинці зі сметаною варто обмежити.
Дослідження підтверджують, що сніданок, як правило може допомогти контролювати вагу і почуватися ситішими протягом дня, пише НВ.
Споживання збалансованого сніданку з правильним поєднанням поживних речовин може допомогти підтримувати рівень цукру в крові.
Пропонуємо вам пʼять сніданків для зниження та регулюванню рівня цукру в крові.
Вівсянка з горіхами та ягодами
Вівсянка є чудовим джерелом розчинної клітковини, яка може допомогти уповільнити засвоєння цукру в крові.
Додавання горіхів і ягід може забезпечити здорові жири та антиоксиданти. Мигдаль, волоські горіхи є чудовими джерелами омега-3 жирних кислот. Корисні жири відіграють важливу роль у регулюванні рівня цукру в крові, надаючи протизапальні та антиоксидантні властивості, які можуть допомогти контролювати реакцію організму на інсулін.
Яйця та авокадо на цільнозернових тостах
Яйця є гарним джерелом білка та здорових жирів, тоді як авокадо містить додаткові здорові жири та клітковину. Цільнозернові - це додаткова клітковина.
Американська діабетична асоціація рекомендує людям з діабетом розглянути питання про додавання авокадо у свій раціон через корисні жири.
Грецький йогурт із насінням чіа та фруктами
Грецький йогурт містить багато білка та мало цукру, тоді як насіння чіа багаті клітковиною та омега-3 жирними кислотами. Додавання фруктів може підсолодити десерт внаслідок природного цукру.
Насіння чіа багате антиоксидантами, омега-3 жирними кислотами, клітковиною та магнієм, що допомагає зменшити ризик діабету 2 типу та його ускладнень.
Смузі зі шпинатом, протеїновим порошком і невеликою кількістю фруктів
Смузі зі шпинатом і білковим порошком може забезпечити достатню кількість білка та поживних речовин, тоді як невелика кількість фруктів може додати природної солодкості та вітамінів.