Магній дуже важливий для організму: він зміцнює м’язи, включаючи головний – серцевий. Крім того, магній відповідальний за хороший стан кісток і зубів, нирок, нервової системи. Включайте в свій раціон продукти, які містять багато магнію.
Гарбузове насіння. Насіння гарбуза – чемпіони серед харчових джерел магнію: в 100 грамах насіння міститься 534 мг магнію. Крім того, в гарбузовому насінні присутні цінні інгредієнти, такі як вітаміни і ферменти, які роблять позитивний вплив на дратівливий сечовий міхур і простату, багато антиоксидантного вітаміну Е.
Соняшникове насіння. 100 грамів насіння соняшнику дають 420 мг магнію. Крім ненасичених жирних кислот в їх склад також входять вітаміни А, В, D, Е, F і каротин, а також кальцій і йод.
Насіння льону. У 100 грамах насіння міститься 350 мг магнію плюс клітковина і здорові жирні кислоти.
Горіх. Перш за все магнієм багатий кешью: в 100 грамах міститься 270 мг магнію. У фундуку – 160 мг магнію. У мигдалі – 170 мг магнію, у волоських горіхах – 129 мг магнію.
Шоколад. 100 грамів темного шоколаду з 50% какао забезпечують організм 195 мг магнію, а шоколад 70% какао – 230 мг магнію.
Бобові. Їх люблять за насиченість білком, але також в бобових багато магнію. У 100 грамах квасолі міститься 150 мг магнію, в сочевиці-до 130 мг магнію. У 100 грамах сої міститься цілих 220 мг магнію.
Вівсянка. Ще один привід почати їсти вівсянку: в її 100 грамах міститься 130 мг магнію.
Хліб. 100 грамів цільнозернового хліба – це приблизно дві скибочки – дають 60 мг магнію.
Сухофрукти. Вміст магнію в них може доходити до 51 мг на 100 грамів продукту.
Фрукт. Краще джерело – банан: в 100 грамах м’якоті міститься 36 мг магнію. На другому і третьому місці знаходяться ківі (24 мг магнію на 100 грамів) і ананас (17 мг магнію).