Лікарі давно б’ють на сполох: безпечної дози алкоголю не існує. Келих вина на день хоч і цілюще впливає на кровоносну систему, але підвищує ризик розвитку серйозних захворювань, у тому числі психічних.
Однак є спосіб насолодитися смаком вина, не ризикуючи на своє здоров’я: пити безалкогольне вино.
Дослідники Університету Раскіна (Великобританія) сім років спостерігали за 450 добровольцями, які весь цей час пили безалкогольне вино. Виявилося, що за цей час у них знизився ризик розвитку ішемічної хвороби серця (ІХС).
Експерти пояснюють це тим, що у безалкогольному вині містяться антиоксиданти, які перешкоджають ушкодженню кровоносних судин. Крім того, вони знижують рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ), або «поганого» холестерину, що зменшує ймовірність появи атеросклерозу та серцево-судинних захворювань.
- Крім того, безалкогольне вино містить удвічі менше калорій, ніж алкогольне. Так, в одній його склянці всього 35 ккал, тоді як у просіко — 75 ккал! У безалкогольному вині залишаються всі цінні поліфенольні сполуки, з нього виводиться лише спирт, - пояснює професор біохімії, дієтолог Єва Стаховська, повідомляє Radio ZET.
Також, за словами фахівця, червоне безалкогольне вино є цінним джерелом ресвератролу - інгредієнта, який отримується зі шкірки винограду. Воно має противірусну, протигрибкову, антибактеріальну та протизапальну дію.
Тож якщо ви хочете червоне вино - вибирайте безалкогольний варіант.