Функціональні продукти містять біологічно активні сполуки, які можуть допомогти в боротьбі з хворобами.
Ґрунтуючись на доказах, представлених численними дослідженнями, вчені вважають, що використання функціональних продуктів є багатообіцяючою стратегією для профілактики і лікування хронічних захворювань. Спробуйте додати в свій раціон продукти, що містять ці 5 сполук.
Дослідники з Уханьского університету спорту вивчили, як деякі з найбільш широко використовуваних біоактивних інгредієнтів підсилюють аутофагію , яка може допомогти в профілактиці та лікуванні хронічних захворювань. Дослідження було опубліковано в журналі Food Science and Human Wellness.
Ресвератрол (RSV)
Він міститься в ягодах, горіхах, винограді. RSV є поліфенолом, рослинним з’єднанням з плейотропними властивостями. RSV має антиоксидантні, протизапальні та нейропротекторні властивості.
Епігаллокатехін-3-галлат (EGCG)
Це з’єднання міститься в зеленому чаї. Він також добре відомий своїми антиоксидантними властивостями. EGCG не тільки регулює чутливість до інсуліну, ліпідний обмін і запальні реакції, але також забезпечує нейропротекцію.
Куркумін
Це з’єднання зазвичай зустрічається в куркумі. Крім своїх антиоксидантних і протизапальних властивостей, куркумін також допомагає при аутофагії і захищає ендотеліальні клітини людини від окисного пошкодження. Кілька досліджень продемонстрували потенціал куркуміну в лікуванні хвороб обміну речовин.
Трегалоза (Trehalose)
Зустрічається в грибах, дріжджах і подібних мікроорганізмах. Трегалоза допомагає підтримувати цілісність клітин, запобігаючи денатурації білка (порушення білкових структур). Оскільки трегалоза нешкідлива навіть при високих концентраціях, вчені розглядають її як потенційний засіб для лікування хронічних захворювань.