Вживаючи певні продукти, можна так сильно змінити запах свого тіла, що в деяких випадках не допоможе і дезодорант. Лікар Ірина Першина розповіла про такі продукти.
За словами Першиної, серед продуктів-провокаторів поганого тілесного запаху експерти виділяють м’ясо, рибу і деякі овочі. Зокрема, м’ясо в процесі перетравлення піддається впливу травних ензимів і реагентів. Вони необхідні для розщеплення білка і справляються зі своєю роллю, проте при цьому утворюються продукти розпаду білкових ланцюгів. Вступаючи в реакцію з присутніми в організмі бактеріями, вони можуть спровокувати неприємний запах.
Лікар пояснила, як уникнути появи такого запаху. Для цього слід вживати м’ясо разом з великою кількістю зелені. Також здатністю нейтралізувати неприємний тілесний запах має гречка.
У деяких випадках вживання морепродуктів провокує триметиламінурію – стан, коли тілесний запах набуває рибний «аромат». Щоб уникнути цього Ірина Першина порекомендувала з’їдати перед стравами з морепродуктів горіхи.
Лікар додала, що причиною неприємного запаху, що виходить від тіла, може стати і вживання капусти, захищає від цього термічна обробка – капусту краще їсти в тушкованому або вареному вигляді.
Для того, щоб надати тілу приємний запах, за словами лікаря, корисно вживати трав’яні відвари м’яти, шавлії, меліси і кореня дягелю.