Кріп – улюблена зелень багатьох. Якщо в сезон його можна виростити на дачі чи купити на базарі запашний з городу, то восени та взимку ціни на зелень високі та й смакує кріп не так, як домашній.
Виберіть місце на вікні, що виходить на південь, схід, захід, тоді рослина отримає найкраще для неї освітлення. Краще брати середньостиглі та пізньостиглі сорти, саме в них формуються кущики.
Сіяти можна в будь-яку посудину, головне, щоб там були дренажні отвори. Глибина тари – 15-20 см. Грунт можна взяти з городу, попередньо проливши його кип’ятком чи потримавши 20 хв в гарячій духовці, або придбати землю для кімнатних рослин.
Висівайте на глибину 1-2 см. Спочатку накрийте посудину плівкою, але 2 рази в день треба ту плівку перевертати, щоб краплі конденсату не збиралися. Коли кріп почне проростати, плівку треба зняти обов’язково. Насіння кропу довго сходить, тому перед висіванням потримайте його декілька днів у теплій воді. Кожні 6-8 год воду треба змінювати.
Кріп гарно ростиме, якщо температура буде 10-20 градусів, а також безперервне освітлення протягом 12-15 годин, регулярний полив. Якщо в приміщенні сухо, то кропіть рослину щодня з розпилювача. Смачної та ароматної вам зелені!