U-News » Здоров'я » Вчені розповіли, як назавжди позбутися гіпертонії
Всі новини

Вчені розповіли, як назавжди позбутися гіпертонії

У нових рекомендаціях Американської кардіологічної асоціації (AHA) підкреслюється важливість правильного харчування, фізичних вправ, а також приділяється підвищена увага медикаментозному способу (прийом лікарських засобів) боротьби із зайвою вагою і можливості оперативного втручання.

Проблематика

Щоб боротися зі зростаючою епідемією ожиріння, Американська кардіологічна асоціація (AHA) випустила нові рекомендації, в яких викладаються стратегії зниження ваги для профілактики і лікування гіпертонії, викликаної ожирінням, розказує Медправда.

Як зазначає Practicalcardiology, більше 100 мільйонів жителів США страждають на артеріальну гіпертензію і в даному науковому документі підкреслюється необхідність ефективних довгострокових рішень щодо зниження ваги для підтримки зниження артеріальної гіпертензії, а також міститься заклик розглянути інші можливості, крім зміни способу життя, для зниження ваги, наприклад, ліки і метаболічну хірургію.

«Зниження ваги, досягнуте за рахунок зміни дієти і збільшення фізичної активності, є наріжним каменем лікування високого кров’яного тиску, пов’язаного з надмірною вагою. Однак такий спосіб життя часто не зберігається в довгостроковій перспективі. Зниження артеріального тиску не підтримує з плином часу, — сказав голова групи Майкл Холл, доктор медицини, магістр медицини, FAHA, заступник директора відділу серцево-судинних захворювань в Медичному центрі Університету Міссісіпі. — Нові наукові рекомендації передбачають, що медичні і хірургічні стратегії можуть допомогти в довгостроковому поліпшенні проблем з вагою та артеріальним тиском, на додаток до здорової дієти і фізичної активності».

Рекомендації

Виділяючи позицію AHA з їх заяви від червня 2021 р., нові рекомендації, які було підготовлено від імені Ради AHA по гіпертонії, Ради по артеріосклерозу, тромбозів і судинної біології, Ради по способу життя і серцево-судинному здоров’ю і Ради по інсульту, підкреслють важливість дієти і фізичної активності в якості терапії першої лінії для зниження ваги і контролю гіпертонії. Дослідники поспішили вказати, що ці зміни можуть бути важкими для підтримки в довгостроковій перспективі й можуть призвести до рецидиву і збільшення артеріальної гіпертензії.

«Немає ніяких сумнівів в тому, що вживання здорової їжі благотворно впливає як на вагу, так і на кров’яний тиск, — пояснив Майкл Холл. — Численні дієти для схуднення часто бувають успішними в короткостроковій перспективі, проте — постійне і тривале вживання здорової їжі та підтримання втрати ваги — непросте завдання».

Медикаментозне лікування

У рекомендаціях міститься заклик до активнішого розгляду фармакологічних методів лікування ожиріння і гіпертонії, якщо зміни способу життя виявилися безуспішними для зниження ваги і контролю артеріального тиску. На додаток до схваленим FDA методам лікування для довгострокової втрати ваги, автори виділяють останні відкриття, пов’язані з потенціалом зниження маси тіла і артеріального тиску. Зокрема, автори заяви виділили такі препарати, як ліраглутид і семаглутід 2,4 мг один раз на тиждень, які ще не були схвалені на момент написання.

Оперативне лікування (операції)

«Ми часто не розглядаємо прийом ліків або метаболічну операцію до тих пір, поки не відбудеться пошкодження органу-мішені, наприклад, серцева травма або інсульт. Однак ми можемо запобігти цим ускладнення. У поєднанні зі зміною способу життя ліки від ожиріння і хірургічні процедури можуть бути ефективними довгостроковими рішеннями для зниження ваги і контролю артеріального тиску у окремих осіб з надмірною вагою або ожирінням», — додав Майкл Холл.

Незважаючи на те, що вони вважаються більш новим підходом до пом’якшення наслідків ожиріння, автори відзначають, що популярність і безпека цих процедур виросли в останні роки. Згідно із заявою, в 2016 р. було виконано більш 215 000 метаболічних процедур, з яких найпопулярнішою з них була рукавна гастректомія, а потім шлунковий анастомоз.

Дослідники вказують, що дані спостережень дозволяють припустити, що баріатричні процедури можуть сприяти вирішенню проблеми гіпертонії. Крім того, автори підкреслюють внесок дослідження GATEWAY, оскільки це єдине контрольоване дослідження, в якому брали участь метаболічні операції з артеріальним тиском.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
33 253
Медики назвали відмінність пияцтва від алкоголізму
19 215
У Держдумі РФ звинуватили «Чебурашку» у руйнуванні російських цінностей
13 316
Набридло чекати: хлопець розчистив виїзд з парковки за допомогою екскаватора
12 775
Аварія в океані. Вчені вперше зняли зіткнення човна і рідкісної гігантської акули
12 594
Гімнаст протестував "ліжко від занять сексом" на Олімпіаді: що з'ясувалося
10 871
Фанат тату забив майже все тіло чорнилами та приголомшив, який вигляд мав до перевтілення
10 681
Гості на весіллі залишилися голодними після невдалого "жарту" нареченого і нареченої
10 149
"Ходжу в супермаркет з паспортом": 48-річна жінка стверджує, що припинила старішати
9 638
В Україні введуть обмеження для водіїв пенсійного віку: що зміниться
9 546
Конфуз: Порошенко покликав боротися з Московською церквою покійного Майкла Джексона
8 676
Позбавити прав можуть будь-кого: в Україні почали карати водіїв за чужі порушення
8 112
Серцевий напад: непомітна ознака в роті, яка попереджає, що ви в групі ризику
7 693
Як правильно обрізати листя петрушки, щоб росла до пізньої осені
0
Названо три групи продуктів, які наповнюють кишківник руйнівними токсинами
0
5 найбільших шкідників картоплі: як з ними боротися
0
Названо бюджет Олімпійських ігор-2024 у Парижі
0
Інсульт може виявлятися неочевидними ознаками
0
ЗСУ дурять росіян: як українські макети змушують ворога марнувати дорогі ракети
0
Гороскоп на 27 липня для всіх знаків зодіаку: день успішної розумової праці
0
Тіна Кароль чесно сказала, чи робила пластичні операції
0
Надія Мейхер уперше за тривалий час вийшла на зв'язок: де та чим займається зараз артистка
0
Якими автомобілями найбільше задоволені їх власники - дослідження
0
Топ-5 класних авто до 4000 доларів, які можна знайти на українському авторинку
0
Популярна в Україні марка випустила бюджетний позашляховик з величезним запасом ходу (фото)
0
Навіщо на спідометрах сучасних авто нанесені червоні позначки: про цю важливу функцію мало хто знає
0
Цей симптом на обличчі свідчить про високий тиск: що відомо

  Гіпертонія, або підвищений артеріальний тиск, це стан, ...

Чи можна харчуватися лише один раз на день? Вчені дали відповідь

  Сучасний ритм життя часто призводить до того, що людина ...

Як знизити кров'яний тиск за три місяці: вчені назвали п'ять важливих звичок

Велике значення для здорового серця мають фізичні ...