Медики стверджують, що зберегти здоров’я печінки допоможе такий недорогий і корисний овоч як буряк. Крім цього, вона нормалізує тиск і знижує рівень холестерину в крові.
Печінка, за словами медиків, мабуть, один з найважливіших органів людського організму, оскільки на ній лежить захисна функція. Вона виводить продукти переробки, очищає від токсинів і знешкоджує все шкідливе, тому так важливо піклуватися про її здоров’я.
Лікарі рекомендують використовувати для цього звичайний буряк. Даний овоч застосовували ще стародавні лікарі. У ньому міститься бетаїн, який активізує роботу клітин печінки. Темні сорти буряка також сприяють зміцненню стінок капілярів.
Більш того, бетаціанін, що надає йому яскравий рубіновий колір, є найпотужнішим антиоксидантом і навіть уповільнює зростання пухлин при раку простати або молочної залози.
Володіє овоч і іншими цілющими властивостями. Буряк має протисклеротичну і судинорозширювальну дію, підвищує рівень гемоглобіну, благотворно впливає на нервову систему, активізує мозкову діяльність, запобігає деменції і нормалізує ендокринні процеси.
Також буряк корисний для шлунково-кишкового тракту, допомагає при виснаженні і занепаді сил. Крім цього медики рекомендують використовувати овоч для профілактики цинги і авітамінозу. При цьому буряк не рекомендовано вживати при захворюваннях нирок, діабеті, підвищеній кислотності і при загостренні виразки.