У цьому продукті є альфа-ліпоєва кислота, яка, за даними різних досліджень, підвищує чутливість організму до інсуліну.
Брюссельська капуста дуже корисна за підвищеного рівня цукру в крові – про це заявила англійський лікар Сара Брюер, пише Daily Express.
Лікарі нагадують: з діабетом другого типу, на відміну від першого, можна боротися, ведучи здоровий спосіб життя та стежачи за раціоном, йдеться у статті. За словами Брюер, до раціону потрібно включити брюссельську капусту. У ній міститься багато корисних елементів, серед яких – вітаміни C та E, кальцій, клітковина та антиоксиданти.
“Сама по собі капуста не знижує рівень глюкози в крові, але вона допомагає уповільнити його підвищення після їди”, – пояснила експерт, відзначивши, що подібний ефект досягається завдяки наявності клітковини в овочі та її “повільному руху по організму”.
Тим часом у брюссельській капусті є альфа-ліпоєва кислота, яка, за даними різних досліджень, здатна підвищити чутливість організму до інсуліну. У сумі з клітковиною вона знижує ризик розвитку діабету, наголосила фахівець.