Найчастіше є два-три варіанти заправки для салатів в буденному харчуванні. Давайте будемо відверті, що це просто олія, сметана або майонез. Добре, ще буває серед креативних кулінарів комбінації з лимонним соком, соєвим соусом та гірчицею.
Салати роблять не лише виключно овочеві. В улюблених рецептах є квасоля, сир, авокадо, маслини, м’ясо і багато інших компонентів.
Майонез надто калорійний для таких салатів. Та й звична олія не завжди підходить. Звичайно, нею заправляти можна, але потрібно брати до уваги інгредієнти. Чому? Бо в деяких з них у складі є до 50% жирів, навіть якщо вони рослинного походження. При додаванні олії показник ще більше зростає. Якщо є складнощі з підшлунковою, є ризик перевантаження.
Аналогічно відбувається і з насінням у рецептурі, авокадо чи оливками. Небажано в такі салати заливати ще й олію. Замінити заправку можна на альтернативні варіанти з нежирної сметани, йогурту, гірчиці, лимонного соку, соєвого соусу, спецій, трав. Смак з такими компонентами стане навіть кращим.