Медики попросили не вважати часник універсальним продуктом профілактики вірусів. Окремій категорії осіб він не підходить, як виявилося.
Лікар-інфекціоніст пояснила, кому такий затребуваний у населення продукт харчування як часник не слід вживати в їжу. За її словами, не слід їсти цю рослину тим людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту: гастритом, виразковою хворобою дванадцятипалої кишки або шлунка. Не варто поїдати часник в разі наявності у людини проблем з нирками або жовчнокам’яної недуги. Також фахівчиня помітила, що на сьогоднішній день не вдалося довести ефективність дії продукту в боротьбі з ГРВІ.
Тим часом, часниковий сік має активні біологічно речовини, які здатні надавати противірусну і протималярійну дію. Завдяки вмісту фітонцидів рослина здатна пригнічувати або ліквідувати зростання чисельності бактерій.