Вчені проводили дослідження протягом 20 років, щоб виявити зв'язок між вживанням цього соку та здоров'ям мозку.
Дослідження показали, що періодичне вживання фруктових соків може захистити мозок від втрати пам'яті, пише Знай.UA.
Людський мозок є складною структурою, і вчені завжди шукають способи, чи можливо покращити його роботу. На цей раз увага була зосереджена на продуктах, які могли б захистити нашу пам'ять із віком.
Дослідження тривало цілих 20 років і задіяло близько 28 тисяч чоловіків. Кожні чотири роки вчені проводять контрольований тест, під час якого у випробуваних питали про харчування... у них перевіряли пам'ять та розумові здібності. А потім ставили кілька запитань - чи спостерігаються у них прискорені проблеми із запам'ятовуванням списків продуктів, предметів, а чи сумно їм, коли вони згадують якісь телешоу чи групові розмови.
Учасникам дослідження поставили завдання – з'їдати десь шість порцій фруктів та овочів щодня. Ті, хто це робив, на 34 відсотки рідше відчували труднощі з мисленням. Більше того, вчені знайшли зв'язок між вживанням апельсинового соку та зниженням ризику проблем із пам'яттю, з віком – на цілих 47%.
Таким чином, вчені вважають, що результати дослідження доводять про важливість вибору дієти у молодому віці, щоб мозок був здоровим при старінні.