Вчені пояснили причину, по якій створення ідеальної дієти не представляється можливим. Проводилося відповідне дослідження співробітниками центру ANPC при Університеті Мердока спільно з колегами з Імперського коледжу Лондона.
Рекомендації щодо “кращої” дієти постійно змінюються, що робить вибір оптимального варіанту проблематичним. Нова робота підтверджує, що одні і ті ж схеми харчування можуть провокувати у різних громадян відрізняються метаболічні реакції. В рамках експерименту його учасників протягом чотирьох днів просили дотримуватися однакового раціону.
Подальше вивчення аналізу сечі показало, що склад її різниться. Організмам деяких добровольців доводилося витрачати більше зусиль на перетравлення їжі, ніж у інших. Всього в ході дослідження були випробувані чотири різні дієти, починаючи від найбільш здорової і закінчуючи тією, що близька до фаст-фудної.
Окремі добровольці виявилися більш сприйнятливими до того чи іншого раціону, притому незалежно від того, чи був він здоровим. Окремі реакції пов’язані з активністю кишкових бактерій. У створенні нових дієтичних стратегій може допомогти розуміння того, яким чином відбувається сприйняття дієти кишковою мікрофлорою.