U-News » Шоу-біз » Що зараз з EL Кравчуком - співаком, який був одним із секс-символів української естради 1990-х
Всі новини

Що зараз з EL Кравчуком - співаком, який був одним із секс-символів української естради 1990-х

У 1990-х роках український шоу-бізнес формувався і наповнювався десятками гучних імен, і деякі з них досі на слуху - Ірина Білик, Наталія Могилевська, та багато інших.

Деякі артисти з тих чи інших причин втратили колишню медійність і сьогодні працюють над тим, щоб голосно заявити про себе. Серед них - EL Кравчук, якого називали одним із секс-символів української естради. Розповідаємо, чим зараз займається виконавець хітів "Доля", "Нічий" та "Війна завжди війна", розповідає Апостроф.

Справжнє ім'я співака – Андрій Остапенко-Кравчук. У 1995 році він став переможцем фестивалю "Червона рута", після чого його популярність підігрівали численні телеефіри, кліпи та культова музична програма "Територія А". У епатажного блондина з млосним голосом було безліч фанатів, він заробляв великі гроші на концертах і в клубах, а в 1997 році вийшов його успішний альбом "Нічий".

"У 1997 році у мене були жінки топлес у балеті. Я хотів робити революцію - сексуальну, свободи, кохання. Я був сміливим і багато робив для того, щоб у молодих людей сьогодні була можливість для самовираження. Багато артистів робили тоді все, щоб сьогодні суспільство було толерантним до вільних проявів, не лише в особистому житті, а й зовні", - розповів він в інтерв'ю Аліні Доротюк.

На піку популярності EL Кравчук раптово розірвав стосунки із продюсером Євгеном Рибчинським, покинув сцену та пішов у театр. Артист грав в авангардній постановці Андрія Жолдака "Гамлет. Сни", гастролював в Україні і за кордоном, але з поля зору шанувальників зник на 6 років.

"Я був легковажним. Співати часу не було. Прийшов після цього до Кузьми Скрябіна, він написав для мене пісню "Душа", яка була поверненням у шоу-бізнес", - розповів співак.

На жаль, у 2000-х ситуація в українському шоу-бізнесі дуже змінилася. Наших зірок почали витісняти російські виконавці, співати українською мовою стало складно, і україномовні пісні не завжди хотіли включати на радіо. Багато артистів, включно з Іриною Білик, перейшли на російську мову. Те саме сталося і з Кравчуком, хоча він не картає себе за це. "Ніхто мені тоді не казав, що не можна співати російською. Зараз таких помилок немає", - відповідає артист.

EL Кравчук гостро сприймає запитання, чому він "втратив колишню славу". Багато в чому це пов'язано із засиллям російських артистів на українській сцені 2000-х. Також зараз організатори великих заходів не поспішають кликати його на виступи. Стосується це і концерту на честь 30-річчя Незалежності України (2021), і новорічного концерту 2023-го.

"Я ходив на всі кастинги, починаючи з "Вечорів на хуторі поблизу Диканьки", а тебе не беруть, беруть Баскова та Кіркорова. А потім мене запитують, де я був. А де я зараз у новорічну ніч? Чому я, людина, яка вже 28 років у шоу-бізнесі, там не співаю? Чому там співає, наприклад, Монатік чи Дорофєєва?" – обурився співак в інтерв'ю Доротюк.

Ще з часів студентства Андрій Кравчук дружить із Андрієм Данилком, але навіть той не зміг сприяти гучному поверненню артиста на телеканали.

"Зверніть увагу на мене, я був, є і буду. Було дуже боляче, коли в День Незалежності на Майдані жодної моєї пісні не прозвучало. На жаль. Як я можу після цього говорити: "Допоможіть мені яскраво повернутися?" Так, у мене немає волохатої лапи продюсера чи грошей Жені Рибчинського. Але є я та мої пісні", - заявив артист.

Сьогодні 46-річний EL Кравчук дає переважно безкоштовні благодійні концерти, зокрема і для військових. Як і більшість артистів, під час повномасштабної війни він має проблеми із заробітком.

"Даю 5-10 концертів на місяць. Всі концерти зараз благодійні, зовсім не даю комерційних. Я живу за рахунок заохочень, які маю, за рахунок допомоги друзів і тих людей, які поважають мою творчість. Я читаю лекції шоу-бізнесові в Полтавському університеті. Навчаюся в аспірантурі зараз, хочу бути доктором філософії. Тому я взяв курс для студентів, і вони мене дуже розвивають. Ми спілкуємося про основи кіно- і театрального мистецтва. Можна жити, якщо в тебе є якась мета", - каже він.

За час повномасштабної війни Кравчук один раз виїжджав з України на концерт в Іспанії, після чого повернувся. Він дуже сердиться на артистів, які скористалися листом від Мінкульту та втекли за кордон.

В Україні EL Кравчук продовжує займатися творчістю, після 2022 року вийшло кілька його синглів: "Без страху" (2022), "Тато" (2022), "Кіт-Собака" (2023), "Додому" (2023), "Різдвяний рай" (2023). Також артист готує перевидання свого культового альбому 1997 року "Нічий", а у Харківському театрі Шевченка працює над проектом "Шевченка 2.0" як вокаліст і актор.

Щодо особистого життя артиста, про нього він говорить неохоче. 4 квітня 2022 року Андрій втратив батька. Той хотів бути похованим у Бородянці, яка на той час була лише звільнена від росіян. Виконати його останнє бажання було складно, але артистові вдалося. У цьому йому фінансово допоміг Андрій Данилко.

"Батько жив би і жив, якби ракети не літали щодня над головою. Дуже складно було бачити, як він у 80 років плаче на балконі", - зізнавався артист.

Що ж до орієнтації, EL Кравчук не реагує на спекуляції та підвищений інтерес публіки. Він зізнається, що нині один, і часу на стосунки не має через активний творчий процес.

"Зараз не хочу про орієнтацію і стосунки говорити, тому що війна. Коли буде кохання, я розповім. Але те, що я мрію про сім'ю та дитину, це правда. Я просто хочу бути корисним, хочу більше наближати перемогу", - каже він.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
33 251
Медики назвали відмінність пияцтва від алкоголізму
19 213
У Держдумі РФ звинуватили «Чебурашку» у руйнуванні російських цінностей
13 316
Набридло чекати: хлопець розчистив виїзд з парковки за допомогою екскаватора
12 775
Аварія в океані. Вчені вперше зняли зіткнення човна і рідкісної гігантської акули
12 539
Гімнаст протестував "ліжко від занять сексом" на Олімпіаді: що з'ясувалося
10 871
Фанат тату забив майже все тіло чорнилами та приголомшив, який вигляд мав до перевтілення
10 680
Гості на весіллі залишилися голодними після невдалого "жарту" нареченого і нареченої
10 149
"Ходжу в супермаркет з паспортом": 48-річна жінка стверджує, що припинила старішати
9 636
В Україні введуть обмеження для водіїв пенсійного віку: що зміниться
9 545
Конфуз: Порошенко покликав боротися з Московською церквою покійного Майкла Джексона
8 673
Позбавити прав можуть будь-кого: в Україні почали карати водіїв за чужі порушення
8 109
Серцевий напад: непомітна ознака в роті, яка попереджає, що ви в групі ризику
7 693
Як правильно обрізати листя петрушки, щоб росла до пізньої осені
0
Названо три групи продуктів, які наповнюють кишківник руйнівними токсинами
0
5 найбільших шкідників картоплі: як з ними боротися
0
Названо бюджет Олімпійських ігор-2024 у Парижі
0
Інсульт може виявлятися неочевидними ознаками
0
ЗСУ дурять росіян: як українські макети змушують ворога марнувати дорогі ракети
0
Гороскоп на 27 липня для всіх знаків зодіаку: день успішної розумової праці
0
Тіна Кароль чесно сказала, чи робила пластичні операції
0
Надія Мейхер уперше за тривалий час вийшла на зв'язок: де та чим займається зараз артистка
0
Якими автомобілями найбільше задоволені їх власники - дослідження
0
Топ-5 класних авто до 4000 доларів, які можна знайти на українському авторинку
0
Популярна в Україні марка випустила бюджетний позашляховик з величезним запасом ходу (фото)
0
Навіщо на спідометрах сучасних авто нанесені червоні позначки: про цю важливу функцію мало хто знає
0
Цей симптом на обличчі свідчить про високий тиск: що відомо

  Гіпертонія, або підвищений артеріальний тиск, це стан, ...

Чи можна харчуватися лише один раз на день? Вчені дали відповідь

  Сучасний ритм життя часто призводить до того, що людина ...

Як знизити кров'яний тиск за три місяці: вчені назвали п'ять важливих звичок

Велике значення для здорового серця мають фізичні ...