Яблука можуть містити високу дозу фруктози, насичені кислотами і досить калорійні, – тому при зайвій вазі і деяких хронічних захворюваннях можуть являти собою певну небезпеку для організму.
Медики розповіли про властивості яблук, попутно пояснивши, в чому може полягати їх небезпека. Лікар-ендокринолог помітила, що фрукти, незважаючи на наявний потенціал користі, підходять далеко не всім.
Здоровим людям їх також потрібно їсти, не зловживаючи кількістю – причиною тому вуглеводне навантаження, створювана цими фруктами. Одне середнє яблуко по калорійності можна порівняти з шматком хліба товщиною в сантиметр, пояснили медики.
Також існує небезпека того, що яблука, в силу високого вмісту клітковини і кислот, можуть викликати погіршення самопочуття у людей з проблемами шлунково-кишкового тракту. Їм краще їсти запечені плоди – в такому вигляді вони не викликають загострень.
Крім того, медики радять уникати вживання соку, особливо, на порожній шлунок. Такий напій має високий глікемічний індекс і може викликати дуже різке зростання рівня цукру в крові.