За даними азіатського фонду артриту (Arthritis Foundation of Asia) вживання такого овоча, як броколі, може уповільнювати прогресування артриту, зменшуючи прояви суглобових болів і запалення, а також запобігти його розвиток.
Артрит є одним з найпоширеніших у світі захворювань: він здатний уражувати людей будь-якого віку. Його головними відмінними ознаками є біль і запалення суглобів, що сприяють їх розпухання, поганий рухливості, – подібний прояв недуги може бути дуже виснажливим, значно знижувати якість життя людей, ускладнюючи виконання навіть простих повсякденних завдань.
За словами фахівців, дуже важливо при появі симптомів артриту якомога швидше проконсультуватися з лікарем і вибрати оптимальне лікування, що полегшує больовий синдром. Крім ліків, відповідним способом контролювати свій стан при даному захворюванні є харчування.
«Хоча дієтичного лікування артриту не існує, було доведено, що певні продукти борються із запаленням, зміцнюють кістки і зміцнюють імунну систему», – констатують експерти азіатського фонду артриту.
За їх словами, одним з кращих способів боротися з болем і запаленням суглобів є включення в повсякденний раціон такого овоча, як броколі.
“Пацієнти з остеоартритом отримують багато користі від вживання більшої кількості броколі. Багатий вітамінами К і С, цей овоч також містить з’єднання, сульфорафан. Дослідження показало, що дана речовина може допомогти запобігти або уповільнити прогресування даного захворювання”, – розповіли представники Фонду.
Згідно з їхніми даними, вживання овоча веде до зниження концентрації C-реактивних білків в організмі. Ці білки є маркером запалення, яке асоціюється з розвитком артриту, і, крім нього, з виникненням серцевих захворювань, діабету.
Іншим продуктом, який ефективно зменшує інтенсивність подібного запалення в організмі, є оливкова олія.