U-News » Здоров'я » Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність
Всі новини

Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність

Деякі продукти краще не розігрівати, оскільки це змушує їх втрачати свою харчову цінність і навіть ставати небезпечними для організму.

Дослідження показують, що окремі продукти харчування небезпечно розігрівати через їх можливу токсичність, що виникає під дією високих температур. Це пов’язано з тим, як продукти реагують з бактеріями при зберіганні, а також з білками, які розщеплюються під час приготування, констатують вчені.

Картопля. Після приготування він повинен якомога швидше відправитися в холодильник. При тривалому знаходженні в умовах кімнатної температури продукт ризикує виявитися місцем проживання бактерій Clostridium botulinum, що викликають ботулізм. Розігрівати його потім і вживати в їжу може бути небезпечно. Зварену картоплю краще вживати охолодженим протягом 1-2 днів після готування.

Яйця. Страви з них найкорисніше їсти свіжоприготованими. Цей продукт містить багато азоту, який може окислюватися при повторному нагріванні. Залишки омлету або варені яйця, прибрані в холодильник, потрібно з’їдати холодними.

Гриби. Залишки грибів не слід підігрівати повторно, так як їх білок і інші поживних речовин можуть через це стати токсичними для організму. До того ж нагрівання грибного страви більше одного разу здатне негативно впливати на серце. Частину страви з грибів правильно зберігати їх в холодильнику і з’їдати холодною. Не зберігайте її більше доби.

Рис. Вживання повторно нагрітого після приготування рису підвищує ризик харчового отруєння через присутність високорезистентних бактерій Bacillus cereus, які можуть розмножуватися, якщо він неправильно зберігався.

Курка. Вона містить велику кількість білків. На думку вчених високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно – це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильник були прибрані залишки курки, їх слід вийняти за деякий час до їжі, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, – але не розігрівати.

Буряк. Токсичним при нагріванні його робить високий рівень природних нітратів. Одного разу приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим. У гірших випадках споживання повторно розігрітого буряка здатне стимулювати процеси, що ведуть до розвитку раку.

Шпинат. Як і буряк, містить нітрати, що перетворюються при розігріві в нітрити, здатні діяти на організм як канцерогени. Його краще готувати на пару і швидко охолоджувати.

Олія. Олія волоського горіха, авокадо, виноградних кісточок, лляна характеризуються дуже низькою температурою плавлення, що робить їх токсичними при нагріванні.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
"Гостра помста": жінка оригінально провчила свого колегу за постійну крадіжку її обідів
25 417
Чоловік включив музику для стада корів: він й гадки не мав, що може статися далі
21 762
Експерти визначили крупу, яка допомагає нормалізувати рівень цукру в крові
18 251
Вийшло не страшно, а смішно: у мережі з'являються меми про російський "Орешник"
15 965
Російському диктатору Путіну під час розповіді про “Орешник” руки “приклеїли” до столу
15 949
Астронавтка так стогнала в космосі, що цей момент було наказано видалити
15 575
Полякова на концерті у Полтаві пофліртувала з військовим. Його дружина відреагувала
14 853
Мама запитала 2-річну дочку, чи вона хороша дівчинка: такої відповіді ніхто не очікував
11 281
Політик осоромився на трибуні ООН, намагаючись напитися води просто з графина
9 914
Найкорисніші продукти для людей старше 50 років від тиску, холестерину і раку
9 913
Названо найшкідливіший для сердечників сир
9 785
5 ознак захворювання печінки, які можна виявити на обличчі
8 449
Говорить англійською, російською, але не українською: Камалія показала своє спілкування з підрослою донькою
8 138
Шість простих звичок, які допомагають змінитися на краще
0
Світло все вимикають і вимикають: як попрасувати одяг без праски
0
Сніговик, зліплений дітьми, спровокував нервовий зрив у перехожої: що сталося
0
Квітникарі розповіли про особливості розмноження алое
0
Фагот розповів, як співав на корпоративі для депутатів і повій: "Зараз модно говорити – ескорт"
0
16-річних дітей-двійнят Джолі та Пітта заскочили під час спільної прогулянки
0
Лікар назвав напій, який дуже корисний для печінки та кісток
0
Навесні 2022 року росіяни організували фільтраційний табір у Білорусі: дослідження "Схем"
0
3 способи, які допоможуть позбутися неприємного запаху в мікрохвильовій печі
0
Як назавжди позбутися неприємного запаху у шафі
0
Як кріп покращує структуру ґрунту на ділянці: висновки експертів
0
Чи можна запалене горло лікувати гарячим чаєм
0
Безпека понад усе: скільки платитиме водій і пасажир за непристебнутий ремінь
0
Перед варінням проткніть яйце голкою: лайфгак від професійних кухарів

Розповідаємо, навіщо перед варінням яйця проколювати ...

Що категорично не можна сушити на батареї: це треба запам'ятати

У холодну пору речі важко сушаться на балконі чи на свіжому ...

Vdala.pro – безкоштовна платформа для розміщення оголошень в Україні

У сучасному світі, де час і зручність відіграють вирішальну ...