U-News » Здоров'я » Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність
Всі новини

Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність

Деякі продукти краще не розігрівати, оскільки це змушує їх втрачати свою харчову цінність і навіть ставати небезпечними для організму.

Дослідження показують, що окремі продукти харчування небезпечно розігрівати через їх можливу токсичність, що виникає під дією високих температур. Це пов’язано з тим, як продукти реагують з бактеріями при зберіганні, а також з білками, які розщеплюються під час приготування, констатують вчені.

Картопля. Після приготування він повинен якомога швидше відправитися в холодильник. При тривалому знаходженні в умовах кімнатної температури продукт ризикує виявитися місцем проживання бактерій Clostridium botulinum, що викликають ботулізм. Розігрівати його потім і вживати в їжу може бути небезпечно. Зварену картоплю краще вживати охолодженим протягом 1-2 днів після готування.

Яйця. Страви з них найкорисніше їсти свіжоприготованими. Цей продукт містить багато азоту, який може окислюватися при повторному нагріванні. Залишки омлету або варені яйця, прибрані в холодильник, потрібно з’їдати холодними.

Гриби. Залишки грибів не слід підігрівати повторно, так як їх білок і інші поживних речовин можуть через це стати токсичними для організму. До того ж нагрівання грибного страви більше одного разу здатне негативно впливати на серце. Частину страви з грибів правильно зберігати їх в холодильнику і з’їдати холодною. Не зберігайте її більше доби.

Рис. Вживання повторно нагрітого після приготування рису підвищує ризик харчового отруєння через присутність високорезистентних бактерій Bacillus cereus, які можуть розмножуватися, якщо він неправильно зберігався.

Курка. Вона містить велику кількість білків. На думку вчених високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно – це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильник були прибрані залишки курки, їх слід вийняти за деякий час до їжі, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, – але не розігрівати.

Буряк. Токсичним при нагріванні його робить високий рівень природних нітратів. Одного разу приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим. У гірших випадках споживання повторно розігрітого буряка здатне стимулювати процеси, що ведуть до розвитку раку.

Шпинат. Як і буряк, містить нітрати, що перетворюються при розігріві в нітрити, здатні діяти на організм як канцерогени. Його краще готувати на пару і швидко охолоджувати.

Олія. Олія волоського горіха, авокадо, виноградних кісточок, лляна характеризуються дуже низькою температурою плавлення, що робить їх токсичними при нагріванні.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Які 3 способи застосування яблучного оцту здивують навіть досвідчених господарок
48 993
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
25 028
Найвища жінка на планеті завдяки довгим вухам побила ще один світовий рекорд
17 128
Знадобилося 20 хвилин: чоловік придумав креативний спосіб провчити галасливого сусіда
16 021
Фонтан лайна "запрацював" у Москві: епічне відео підірвало соцмережі
15 115
«Зробимо росію знову малою»: у РФ обурилися через футболку Зеленського
15 025
Китаянок не пустили на батьківщину через розпухлі після пластики обличчя
14 896
5500 повністю голих людей зібралися на мосту: навіщо вони це зробили
13 582
Жінка помстилася сусідам, які не прибирають за собакою фекалії: що вона утнула
11 912
Наречений із нареченою побилися одразу після весілля та були заарештовані
11 817
10 автомобілів, яких власники не хочуть позбуватися навіть після 15 років користування
11 157
"Мало не заплакала": жінка показала неймовірну знахідку на секонд-хенді
10 108
Лікар назвала найкращі продукти для природної детоксикації організму
9 340
31 жовтня: яке церковне свято, кого шанують, які головні заборони дня
0
Серед солдатів КНДР у Росії є підлітки — дані розвідки
0
Онколог перерахував фактори ризику розвитку раку щитовидної залози
0
Що спільного в організмі людей, які легко переносять алкоголь
0
Щоб витирати пил не щодня, а раз на два тижні: простий лайфгак для прибирання
0
Гороскоп на листопад: знаки Зодіаку, на яких чекають шалені зміни
0
Селфі з коханим: Дорофєєва показала, як цілується з Кацуріним
0
Як відбілити жовте сидіння унітазу: прості лайфхаки
0
7 рослин, які можна занапастити, всього лише піджививши попелом
0
Чим восени білити дерева, щоб фарба не змилася до весни: на замітку дачникам
0
Прикордонники показали, який вигляд має зруйнований росіянами Вовчанськ
0
"Ніколи би не подумала": дружина Вілліса розказала, якою була перша ознака деменції актора
0
5 важливих життєвих істин, які ігнорує абсолютна більшість людей
0
Риба не буде смердіти під час смаження, якщо зробити з нею це

Смажена риба - проста та ароматна страва. Але стійкий запах ...

Жіночі помилки, якими вбивається привабливість в очах чоловіків

Жіночність — не тільки приваблива зовнішність, але і манери ...

Чому жінки обирають стосунки з одруженими чоловіками: 10 правдивих причин

Зважитися на стосунки з чоловіком, який не буде з тобою на ...