U-News » Здоров'я » Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність
Всі новини

Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність

Деякі продукти краще не розігрівати, оскільки це змушує їх втрачати свою харчову цінність і навіть ставати небезпечними для організму.

Дослідження показують, що окремі продукти харчування небезпечно розігрівати через їх можливу токсичність, що виникає під дією високих температур. Це пов’язано з тим, як продукти реагують з бактеріями при зберіганні, а також з білками, які розщеплюються під час приготування, констатують вчені.

Картопля. Після приготування він повинен якомога швидше відправитися в холодильник. При тривалому знаходженні в умовах кімнатної температури продукт ризикує виявитися місцем проживання бактерій Clostridium botulinum, що викликають ботулізм. Розігрівати його потім і вживати в їжу може бути небезпечно. Зварену картоплю краще вживати охолодженим протягом 1-2 днів після готування.

Яйця. Страви з них найкорисніше їсти свіжоприготованими. Цей продукт містить багато азоту, який може окислюватися при повторному нагріванні. Залишки омлету або варені яйця, прибрані в холодильник, потрібно з’їдати холодними.

Гриби. Залишки грибів не слід підігрівати повторно, так як їх білок і інші поживних речовин можуть через це стати токсичними для організму. До того ж нагрівання грибного страви більше одного разу здатне негативно впливати на серце. Частину страви з грибів правильно зберігати їх в холодильнику і з’їдати холодною. Не зберігайте її більше доби.

Рис. Вживання повторно нагрітого після приготування рису підвищує ризик харчового отруєння через присутність високорезистентних бактерій Bacillus cereus, які можуть розмножуватися, якщо він неправильно зберігався.

Курка. Вона містить велику кількість білків. На думку вчених високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно – це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильник були прибрані залишки курки, їх слід вийняти за деякий час до їжі, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, – але не розігрівати.

Буряк. Токсичним при нагріванні його робить високий рівень природних нітратів. Одного разу приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим. У гірших випадках споживання повторно розігрітого буряка здатне стимулювати процеси, що ведуть до розвитку раку.

Шпинат. Як і буряк, містить нітрати, що перетворюються при розігріві в нітрити, здатні діяти на організм як канцерогени. Його краще готувати на пару і швидко охолоджувати.

Олія. Олія волоського горіха, авокадо, виноградних кісточок, лляна характеризуються дуже низькою температурою плавлення, що робить їх токсичними при нагріванні.

Додати коментар

Читають Коментують
Хлопець прийшов на весілля та випадково зустрів свого «двійника» 
68 218
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
18 993
Норвезька красуня у вбранні лосося на "Міс Всесвіт" завойовує інтернет
14 893
"І всіх – у рай": Путін пообіцяв росіянам життя до 150 років і був висміяний
12 030
Дідусь їхав до лікаря та опинився за 1500 км в іншій країні
10 918
Онкологи назвали перші ознаки злоякісної пухлини шлунка
10 719
"Величезні ноги" Ілона Маска в дивних кросівках наробили галасу в мережі
10 587
Суцільний стрес: відпочинок молодят за 130 тисяч грн зіпсувала одна дрібничка
10 477
Здоровий сніданок: п’ять продуктів для зниження рівня холестерину
9 356
На концерті Пивоварова хтось загубив щелепу. Фото викликало фурор
8 228
Британець визначив найсмачнішу страву України: несподіваний фаворит
8 174
Як змінилася Лідія Таран за 3 роки життя у Франції: особисті світлини
8 056
Ознаки хворої печінки: названо вісім симптомів, які небезпечно ігнорувати
8 053
"І всіх – у рай": Путін пообіцяв росіянам життя до 150 років і був висміяний
3
Суцільний стрес: відпочинок молодят за 130 тисяч грн зіпсувала одна дрібничка
1
Дідусь їхав до лікаря та опинився за 1500 км в іншій країні
1
17-річний син Джолі та Пітта з рожевим волоссям приголомшив рідкісною появою на публіці
1
"Дисбаланс": кума Козловського пояснила, чому більше не працює його піарницею
1
Ранні ознаки діабету: які небезпечні сигнали можна не помітити
1
Потужний захист для організму: яка спеція підійде і для страв, і як добавка
0
Вчені назвали 4 неочевидні ознаки, що ваш партнер ходить "наліво"
0
Жінка купила цуценя міні-такси: ото був шок, коли собака виріс
0
Реготали під пісню про полеглих героїв: Єфросиніна та Полякова потрапили в скандал
0
Чому подобається гостра їжа: медик розкрив цікаві факти про спеції
0
Зима почнеться з сюрпризів: Венера у Стрільці зробить ці знаки Зодіаку улюбленцями Всесвіту
0
67-річна Мадонна показала зблизька пишні груди
0
11 помилок чоловіків, які перетворюють шлюб на руїни

Чоловіки, які пізніше з гіркотою згадують, як ставилися до ...

Ознаки, які вказують на те, що вам варто відмовитися від любові до людини

Ви витратили на впізнавання людини, смиренність з її ...

Жіночі брюки: стиль, комфорт і бездоганна посадка на кожен день

Сучасна жінка хоче одного – щоб одяг працював на неї, а не ...