U-News » Здоров'я » Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність
Всі новини

Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність

Деякі продукти краще не розігрівати, оскільки це змушує їх втрачати свою харчову цінність і навіть ставати небезпечними для організму.

Дослідження показують, що окремі продукти харчування небезпечно розігрівати через їх можливу токсичність, що виникає під дією високих температур. Це пов’язано з тим, як продукти реагують з бактеріями при зберіганні, а також з білками, які розщеплюються під час приготування, констатують вчені.

Картопля. Після приготування він повинен якомога швидше відправитися в холодильник. При тривалому знаходженні в умовах кімнатної температури продукт ризикує виявитися місцем проживання бактерій Clostridium botulinum, що викликають ботулізм. Розігрівати його потім і вживати в їжу може бути небезпечно. Зварену картоплю краще вживати охолодженим протягом 1-2 днів після готування.

Яйця. Страви з них найкорисніше їсти свіжоприготованими. Цей продукт містить багато азоту, який може окислюватися при повторному нагріванні. Залишки омлету або варені яйця, прибрані в холодильник, потрібно з’їдати холодними.

Гриби. Залишки грибів не слід підігрівати повторно, так як їх білок і інші поживних речовин можуть через це стати токсичними для організму. До того ж нагрівання грибного страви більше одного разу здатне негативно впливати на серце. Частину страви з грибів правильно зберігати їх в холодильнику і з’їдати холодною. Не зберігайте її більше доби.

Рис. Вживання повторно нагрітого після приготування рису підвищує ризик харчового отруєння через присутність високорезистентних бактерій Bacillus cereus, які можуть розмножуватися, якщо він неправильно зберігався.

Курка. Вона містить велику кількість білків. На думку вчених високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно – це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильник були прибрані залишки курки, їх слід вийняти за деякий час до їжі, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, – але не розігрівати.

Буряк. Токсичним при нагріванні його робить високий рівень природних нітратів. Одного разу приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим. У гірших випадках споживання повторно розігрітого буряка здатне стимулювати процеси, що ведуть до розвитку раку.

Шпинат. Як і буряк, містить нітрати, що перетворюються при розігріві в нітрити, здатні діяти на організм як канцерогени. Його краще готувати на пару і швидко охолоджувати.

Олія. Олія волоського горіха, авокадо, виноградних кісточок, лляна характеризуються дуже низькою температурою плавлення, що робить їх токсичними при нагріванні.


Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
45 126
Українська співачка: мій чоловік незаконно покинув Україну, але йому не соромно
26 021
Відома українська співачка зменшила груди й показалася після операції: "Було мрією з 13 років"
21 545
Названо найрозумніші знаки зодіаку: для них немає непосильних завдань
20 810
Батько хотів включити "білий шум", аби дитина заснула, але щось пішло не так
18 297
Скільки потрібно грошей для комфортного життя в Україні: експерт назвав цифри
16 233
Менше цієї суми пенсіонери не можуть отримувати: рішення Конституційного Суду
15 801
Село-символ: знайдено населений пункт, назва якого влучно характеризує сучасне життя в Україні
13 212
Чотири симптоми, які вказують на дуже високий артеріальний тиск
13 206
"Я в Польщі": Хто той блогер, чиє відео з перетину кордону стало вірусним у TikTok
13 083
Коли треба поєднати пляж і роботу: відео з Одеси розсмішило соцмережі
12 617
Як вивести холестерин з організму без таблеток: учені назвали найпростіший спосіб
11 775
Знижує тиск і вагу: названо дешевий продукт, який потрібно вживати щодня
11 239
Довіра, що дорого коштує: чотири знаки зодіаку, які ризикують втратити гроші
0
Син Зінкевича не зміг назвати улюблену пісню батька – чому він не слухає їх
0
Українців закликали робити запаси: в Україні рекордно подорожчають два основні продукти
0
"Пересадка волосся та схуднення з ін'єкціями": відомий співак здивував змінами у зовнішності
0
Три знаки Зодіаку, для яких самотність є джерелом сили та емоційного відновлення
0
Побороти цибулеву муху на грядках допоможе один засіб, який є на кожній кухні
0
Чому залишати падалицю під деревами та на грядках - найбільша помилка садівника
0
Анна Трінчер опинилася в центрі скандалу через слова про TikTok-ролики та жарти над бідними людьми
0
Постійно хочеться певних продуктів: про які порушення сигналізує організм
0
Уряд хоче стягувати податки з доходів українців від оренди квартир та продажу речей
0
Гастроентеролог назвав корисний напій з 4 інгредієнтів, який п'є щоранку
0
Не позичайте гроші до кінця вересня - поради двом знакам Зодіаку
0
Син Василя Зінкевича зізнався, як долучився до лав ЗСУ і чому приховував це від батька
0
Тантричний секс: як почати практикувати і чи він допоможе стосункам

Нереальне задоволення тривалістю кілька годин і глибший ...

Дисоргазмія: чому після сексу можуть зʼявлятися спазми

Більшість жінок хоча б раз у житті відчували судоми чи ...

Дружба й секс: чи можна їх поєднати без неприємних наслідків

Дружба та сексуальність — це два потужні виміри людських ...