U-News » Здоров'я » Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність
Всі новини

Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність

Деякі продукти краще не розігрівати, оскільки це змушує їх втрачати свою харчову цінність і навіть ставати небезпечними для організму.

Дослідження показують, що окремі продукти харчування небезпечно розігрівати через їх можливу токсичність, що виникає під дією високих температур. Це пов’язано з тим, як продукти реагують з бактеріями при зберіганні, а також з білками, які розщеплюються під час приготування, констатують вчені.

Картопля. Після приготування він повинен якомога швидше відправитися в холодильник. При тривалому знаходженні в умовах кімнатної температури продукт ризикує виявитися місцем проживання бактерій Clostridium botulinum, що викликають ботулізм. Розігрівати його потім і вживати в їжу може бути небезпечно. Зварену картоплю краще вживати охолодженим протягом 1-2 днів після готування.

Яйця. Страви з них найкорисніше їсти свіжоприготованими. Цей продукт містить багато азоту, який може окислюватися при повторному нагріванні. Залишки омлету або варені яйця, прибрані в холодильник, потрібно з’їдати холодними.

Гриби. Залишки грибів не слід підігрівати повторно, так як їх білок і інші поживних речовин можуть через це стати токсичними для організму. До того ж нагрівання грибного страви більше одного разу здатне негативно впливати на серце. Частину страви з грибів правильно зберігати їх в холодильнику і з’їдати холодною. Не зберігайте її більше доби.

Рис. Вживання повторно нагрітого після приготування рису підвищує ризик харчового отруєння через присутність високорезистентних бактерій Bacillus cereus, які можуть розмножуватися, якщо він неправильно зберігався.

Курка. Вона містить велику кількість білків. На думку вчених високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно – це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильник були прибрані залишки курки, їх слід вийняти за деякий час до їжі, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, – але не розігрівати.

Буряк. Токсичним при нагріванні його робить високий рівень природних нітратів. Одного разу приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим. У гірших випадках споживання повторно розігрітого буряка здатне стимулювати процеси, що ведуть до розвитку раку.

Шпинат. Як і буряк, містить нітрати, що перетворюються при розігріві в нітрити, здатні діяти на організм як канцерогени. Його краще готувати на пару і швидко охолоджувати.

Олія. Олія волоського горіха, авокадо, виноградних кісточок, лляна характеризуються дуже низькою температурою плавлення, що робить їх токсичними при нагріванні.

Додати коментар

Читають Коментують
Названі найгірші чоловіки за знаком зодіаку: життя з ними буде складним
37 460
Лікарі назвали ознаки, які свідчать про необхідність очистити печінку
29 471
Священника, що мав 17 коханок, викрили через лист, який він випадково надіслав прибиральниці
18 870
Експерти вказали на один з головних симптомів надто високого холестерину
17 051
Коробки не викидайте: "картонна" люстра за 5 тисяч гривень насмішила українців
15 994
Три можливих причини інсульту, про які багато людей не здогадуються
15 120
Високий кров’яний тиск: названі продукти, які не слід вживати
14 145
16-річні школярки прославились на весь інтернет після заяви про чоловіків та гроші
13 833
Названо три найбезкомпромісніші знаки зодіаку: вони не відступлять ні перед чим
13 205
Високий холестерин: ознаки в ногах вкажуть на небезпечний стан
12 864
Пенсії в Україні проіндексують не всім: у кого виплати не зростуть
12 731
"Дитина з’явилася нізвідки": у жінки запідозрили апендицит, а виявили вагітність
12 658
Майже випали груди: зірка реаліті в мінісукні ледь не оконфузилася під час прогулянки
12 279
16-річні школярки прославились на весь інтернет після заяви про чоловіків та гроші
4
"Чути не можу": Данилко розповів, яке слово в українських піснях йому вже приїлося
3
Руки більше не будуть чорними: українець показав, як швидко почистити цілу гору маслюків
2
Ці знаки Зодіаку скоро гребтимуть гроші лопатою: багатство не за горами
1
Особливості поведінки, які допоможуть зрозуміти, що перед вами справжнісінький дурень
1
Гінекологи перерахували шість проблем зі здоров’ям, які виникають у жінок після пологів
1
Британець у TikTok розповів, чому борщ дуже "небезпечна" страва
1
Півтори години стукала в двері: у Верховній Раді розгорівся новий скандал із Безуглою
1
Жінки з цими іменами мають чудовий характер: спокійні та добрі
1
Лікар назвав дієту, яка захищає від каменів у нирках
0
Зірку "Друзів" не впізнати: як зараз виглядає Джої
0
Війна між сестрами Сумськими: як спалювали мости відомі актриси
0
Як в давнину проводжали молодь у доросле життя: українські ритуали й символи
0
Чи сумісні борщ і правильне харчування: дієтолог дав однозначну відповідь

Українська національна страва - борщ - може бути частиною ...

Інсульт: їжа-вбивця, яка різко підвищує ризик

Надмірне вживання солі може стати потужним каталізатором ...

5 неправильних уявлень про секс, у які не варто вірити

Наші уявлення про секс часто формуються під впливом ...