U-News » Здоров'я » Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність
Всі новини

Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність

Деякі продукти краще не розігрівати, оскільки це змушує їх втрачати свою харчову цінність і навіть ставати небезпечними для організму.

Дослідження показують, що окремі продукти харчування небезпечно розігрівати через їх можливу токсичність, що виникає під дією високих температур. Це пов’язано з тим, як продукти реагують з бактеріями при зберіганні, а також з білками, які розщеплюються під час приготування, констатують вчені.

Картопля. Після приготування він повинен якомога швидше відправитися в холодильник. При тривалому знаходженні в умовах кімнатної температури продукт ризикує виявитися місцем проживання бактерій Clostridium botulinum, що викликають ботулізм. Розігрівати його потім і вживати в їжу може бути небезпечно. Зварену картоплю краще вживати охолодженим протягом 1-2 днів після готування.

Яйця. Страви з них найкорисніше їсти свіжоприготованими. Цей продукт містить багато азоту, який може окислюватися при повторному нагріванні. Залишки омлету або варені яйця, прибрані в холодильник, потрібно з’їдати холодними.

Гриби. Залишки грибів не слід підігрівати повторно, так як їх білок і інші поживних речовин можуть через це стати токсичними для організму. До того ж нагрівання грибного страви більше одного разу здатне негативно впливати на серце. Частину страви з грибів правильно зберігати їх в холодильнику і з’їдати холодною. Не зберігайте її більше доби.

Рис. Вживання повторно нагрітого після приготування рису підвищує ризик харчового отруєння через присутність високорезистентних бактерій Bacillus cereus, які можуть розмножуватися, якщо він неправильно зберігався.

Курка. Вона містить велику кількість білків. На думку вчених високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно – це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильник були прибрані залишки курки, їх слід вийняти за деякий час до їжі, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, – але не розігрівати.

Буряк. Токсичним при нагріванні його робить високий рівень природних нітратів. Одного разу приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим. У гірших випадках споживання повторно розігрітого буряка здатне стимулювати процеси, що ведуть до розвитку раку.

Шпинат. Як і буряк, містить нітрати, що перетворюються при розігріві в нітрити, здатні діяти на організм як канцерогени. Його краще готувати на пару і швидко охолоджувати.

Олія. Олія волоського горіха, авокадо, виноградних кісточок, лляна характеризуються дуже низькою температурою плавлення, що робить їх токсичними при нагріванні.

Додати коментар

Читають Коментують
Інсульт можна передбачити за 10 років: ключові симптоми-попередники
18 019
Норвезька красуня у вбранні лосося на "Міс Всесвіт" завойовує інтернет
16 524
Таємне послання, знайдене на старому дивані, приголомшило чоловіка
14 891
Суцільний стрес: відпочинок молодят за 130 тисяч грн зіпсувала одна дрібничка
14 513
Пенсія Поплавського вражає: українці не можуть повірити у розмір виплат
13 607
Британець визначив найсмачнішу страву України: несподіваний фаворит
11 848
Дідусь їхав до лікаря та опинився за 1500 км в іншій країні
11 506
"Величезні ноги" Ілона Маска в дивних кросівках наробили галасу в мережі
11 242
У музеї Праги виставили «аристократичний» аксесуар для пукання
10 630
Названо кращий фрукт для зменшення вісцерального жиру на животі
9 906
Як змінилася Лідія Таран за 3 роки життя у Франції: особисті світлини
8 754
Не зручний момент Дженніфер Лопес: на весіллі мільярдера співачка надто оголилася
8 497
Ознаки хворої печінки: названо вісім симптомів, які небезпечно ігнорувати
8 365
Нова мовна реальність Росії: слова "говно" та "жопа" офіційно визнані нецензурними
2
76-річна Вера Вонг показала фігуру в білому купальнику просто з джакузі
1
Суцільний стрес: відпочинок молодят за 130 тисяч грн зіпсувала одна дрібничка
1
Дідусь їхав до лікаря та опинився за 1500 км в іншій країні
1
17-річний син Джолі та Пітта з рожевим волоссям приголомшив рідкісною появою на публіці
1
Ранні ознаки діабету: які небезпечні сигнали можна не помітити
1
Жарт у стилі "Кварталу": про Зеленського та кавуни під час корупційного скандалу
0
Секрет схуднення вночі: прості напої, які спалюють жир на животі
0
«Скоро скандал»: Анна Неплях заявила про куплену перемогу на конкурсі краси
0
Літак екстрено приземлився через огидний запах: кількох людей госпіталізували
0
Популярний український співак анонсував повернення до України
0
Як зменшити ризик розвитку деменції: вчені виявили зв'язок з іншим страшним розладом
0
Не зручний момент Дженніфер Лопес: на весіллі мільярдера співачка надто оголилася
0
Чому чоловіки зраджують коханим жінкам: думка психолога

Зрада – тема, що одночасно приваблює та шокує. Вона руйнує ...

Фінансовий успіх у грудні 2025: 4 знаки зодіаку, яких чекає зростання доходів

Останні місяці осени виявилися складними для фінансів та ...

Таємниця дзеркал: що стається, якщо дивитися у відображення після півночі

Дзеркала нас оточують скрізь: у спальні, передпокої, ванній ...