U-News » Здоров'я » Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність
Всі новини

Продукти, які небезпечно розігрівати через можливу токсичність

Деякі продукти краще не розігрівати, оскільки це змушує їх втрачати свою харчову цінність і навіть ставати небезпечними для організму.

Дослідження показують, що окремі продукти харчування небезпечно розігрівати через їх можливу токсичність, що виникає під дією високих температур. Це пов’язано з тим, як продукти реагують з бактеріями при зберіганні, а також з білками, які розщеплюються під час приготування, констатують вчені.

Картопля. Після приготування він повинен якомога швидше відправитися в холодильник. При тривалому знаходженні в умовах кімнатної температури продукт ризикує виявитися місцем проживання бактерій Clostridium botulinum, що викликають ботулізм. Розігрівати його потім і вживати в їжу може бути небезпечно. Зварену картоплю краще вживати охолодженим протягом 1-2 днів після готування.

Яйця. Страви з них найкорисніше їсти свіжоприготованими. Цей продукт містить багато азоту, який може окислюватися при повторному нагріванні. Залишки омлету або варені яйця, прибрані в холодильник, потрібно з’їдати холодними.

Гриби. Залишки грибів не слід підігрівати повторно, так як їх білок і інші поживних речовин можуть через це стати токсичними для організму. До того ж нагрівання грибного страви більше одного разу здатне негативно впливати на серце. Частину страви з грибів правильно зберігати їх в холодильнику і з’їдати холодною. Не зберігайте її більше доби.

Рис. Вживання повторно нагрітого після приготування рису підвищує ризик харчового отруєння через присутність високорезистентних бактерій Bacillus cereus, які можуть розмножуватися, якщо він неправильно зберігався.

Курка. Вона містить велику кількість білків. На думку вчених високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно – це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильник були прибрані залишки курки, їх слід вийняти за деякий час до їжі, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, – але не розігрівати.

Буряк. Токсичним при нагріванні його робить високий рівень природних нітратів. Одного разу приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим. У гірших випадках споживання повторно розігрітого буряка здатне стимулювати процеси, що ведуть до розвитку раку.

Шпинат. Як і буряк, містить нітрати, що перетворюються при розігріві в нітрити, здатні діяти на організм як канцерогени. Його краще готувати на пару і швидко охолоджувати.

Олія. Олія волоського горіха, авокадо, виноградних кісточок, лляна характеризуються дуже низькою температурою плавлення, що робить їх токсичними при нагріванні.


Читають Коментують
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
45 861
Дитина зустріла сестру-близнючку своєї матері: її реакція стала хітом
39 690
Кардіолог назвала найбільш небезпечний для серця алкогольний напій
38 953
Жінка показала себе після перукарні: люди пишуть, що краще б вона не виходила з дому
36 907
Блогерка мало не залишилася за кордоном через нове обличчя: фото до і після пластики
25 113
Вікторія Булітко відреагувала на звільнення Глущенко із «Дизель Шоу»
24 205
"Путін розглядає сценарій завершення "СВО": названі ймовірні терміни
15 696
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
15 261
Сміливо: 50-річна телезірка у сукні з прозорою спідницею вийшла у світ
15 156
Туалет на вулиці та подача води відром: у Києві здають в оренду цікавий "таунхаус"
15 129
Хлопчик з мему "Скоро вже буде Паска" виріс, і ось як він виглядає зараз
13 725
Лікар назвав напій, ефективний від підвищеного тиску і холестерину
13 190
Пуповину перерізала ножицями для брів: жінка не знала, що вона вагітна, поки не народила
12 958
Стендап-комікеса Вєста Гунченко відповіла на хейт щодо її грудей
0
Астрологиня назвала знаки зодіаку, які не відчувають часу
0
Як зробити теплу грядку для огірків і в чому її користь: секрет фермерів з досвідом
0
Особливий день для 4 знаків Зодіаку: щастя й зміни на краще можуть постукати в двері
0
У яких випадках студентів можуть мобілізувати, не зважаючи на відстрочку
0
Дайвер показав кадри стародавнього міста-привида на дні озера
0
Не вистачить розуму, віддасте вісім. Арестович пояснив, чому Україні треба погоджуватися на втрату чотирьох областей
0
Зацвіла картопля: що потрібно зробити зараз, щоб плоди були більшими
0
Кум Ірини Білик розкрив правду про її серйозне захворювання, яке вона приховувала
0
Готуйтеся до трансформацій: 4 знаки Зодіаку, які кардинально змінять своє життя влітку
0
Робітники довго сміялися, прочитавши записку, яку їм залишила хазяйка будинку
0
Названо 4 знаки зодіаку, які наприкінці квітня нарешті досягнуть омріяного успіху
0
Колишня дружина Дзідзьо чесно розповіла про причину їхнього розлучення
0
Біжутерія оптом: стильні обручі для волосся від Arkos

  Чому варто купувати біжутерію оптом у Arkos? Сучасний ...

Чому краще виходити заміж за зрілого чоловіка: основні переваги

Вже ніхто не дивується різниці у віці між партнерами. ...

Через ці 4 шкідливих фрази дитина може вирости вашим ворогом

Гадаєте, що насуплені брови і зціплені зуби — найкращий ...