Якщо ви помітили, що після вечірки у вас сильне похмілля, а раніше, ви могли дозволити собі "зайвий келих" і не відчували себе так погано наступного дня, то можливо, річ не у кількості випитого алкоголю.
Ба більше, і вік ваш тут ні до чого. Так, команда вчених Стенфордського університету під час дослідження з’ясувала, що симптоми похмілля можуть бути індикатором тривалого коронавірусу, розказує 24 канал.
Люди, які відчувають затяжні наслідки інфекції, повідомляли про посилення симптомів похмілля, що вказує на те, що вірус може посилити негативні реакції організму після вживання алкоголю, – зазначають учені.
Деталі дослідження
У ході дослідження вчені опитували учасників, у яких симптоми коронавірусного захворювання все ще проявляються через кілька місяців після зараження. Всі вони відзначали, що мають важке похмілля.
Одна учасниця, 49-річна жінка, поділилася своїм досвідом, у якої кронавірус проявлявся упродовж 11 місяців. Вона розповіла, що навіть келих вина буквально "вибиває" її з життя.
Учені наголосили, що вплив тривалого коронавірусу на вживання алкоголю очевидний у різних вікових групах.
Організму важче приймати алкоголь
Ще один учасник дослідження – 40-річний чоловік, за словами якого, раніше міг випити 7 коктейлів за вечір, тепер насилу справляється з одним. Він упродовж останніх 3 місяців у нього спостерігалися тривалі симптоми коронавірусу.
Подібні стани відзначили також і 60-річний чоловік, і 36-річна жінка.
Пояснення вчених
Учені вважають, що пацієнти з тривалим коронавірусом стикаються з новими реакціями на алкоголь і підвищеною чутливістю, викликаною вірусом.
І пояснюють це тим, що вірус послаблює запалення в організмі, що, зі свого боку, знижує гематоенцефалічний бар'єр, а це призводить до ппосиленого відчуття нудоти, спричиненої алкоголем, а відповідно – посилює симптоми похмілля.